Balkan Vesti

Brutalno izudaran, a potom i priveden – tvrdi da je samo prekršio policijski čas

policijska brutalnost

Dvojica mostarskih policajaca brutalno su pretukli mladića tokom prethodnog vikenda, koji tvrdi da je njegov jedini greh bio to što je prekršio policijski čas.

Incident se dogodio ispred ulaza u zgradu u kojoj pomenuti mladić živi, a nakonj premlaćivanja on je i priveden u policijsku stanicu.

Tamošnji mediji javljaju da je pretučeni muškarac i dostavio snimak incidenta, kao i da je ubrzo pušten iz pritvora, ali uz prekršajni nalog zbog kršenja epidemioloških mera.

Mediji dodaju i da je momku usled surovog prebijanja tokom noći pozlilo, nakon čega je primljen u bolnicu gde su mu ustanovljene teške fizičke povrede.

Novo normalno je kad te policija pred uplakanim detetom savije na beton, a prolaznik snima (VIDEO)

Momak kojeg su u subotu, 10. aprila u 23:03 sati brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru je za tamošnj portal Pogled.ba govorio o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio celu BiH i region.

„Bio sam kod prijatelja u susednoj zgradi i pešačio prema svojoj zgradi. Na putu prema kući primetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo malo podalje od mene i u tom trenutku sam požurio da uđem u zgradu svestan da sam prekršio meru zabrane kretanja i kako bih izbegao moguću kaznu. Međutim, policajci su me sustigli tačno ispred zgrade. Dalje se na snimku vidi sve šta se dogodilo. Izvinio sam se što sam prekšio policijski čas, ponudio da platim kaznu ali oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata rekao da se ne osećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigde nisu spomenute povrede, samo piše da sam prekršio meru zabrane kretanja od 21 do 5 sati. Nakon što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući peške“, priča Slaven za Pogled.ba.

Na pitanje da li je tražio da ga odvezu kod lekara zbog nanesenih povrede, Slaven odgovara potvrdno.

„Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski čas, svestan da me opet može neko zaustaviti i ponovo legitimisati. Nakon toga sa otišao na hitan pregled, sam, jer se nisam osećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta“… priča Slaven i dodaje da su mu u Urgentnom centru evidentirane povrede glave, udarci po telu…

Slaven dodaje da je angažovao i advokata, odnosno da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.

„Duboko se izvinjavamo celokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo“, navodi se u saopštenju MUP HNŽ.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, a pokrenuta je unutrašnja istraga o celom slučaju.

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • pa kakve su ovo zivozinje u uniformama,rekao bi covek
    da su presvuceni kriminalci i bitange,uzas ovako decka
    tretirati…

9K Shares
9K Shares
Share via
Copy link