Magazin Novi Sad

Policija zatvorila ulicu u Novom Sadu zbog iseljenja porodice (VIDEO)

Iseljenje Salajka Novi Sad
Foto: 021.rs

Ulica Radoja Domanovića u novosadskom naselju Salajka jutros je nekoliko sati bila zatvorena od strane policije i to zbog iseljenja porodice Radovanović.

Više od deset policajaca obezbeđivalo je ulicu, iako nije bilo u pitanju prinudno iseljenje, već je porodica pristala da se dobrovoljno iseli. Policija nije dozvoljavala prolaz, uz reči da je takva naredba, ali se ne zna čija.

Za danas je bilo zakazano prinudno iseljenje porodice Radovanović, na Salajci u ulici Radoja Domanovića 62. Međutim, poverilac Nedeljko Trifković je ponudio porodici novac za otkup drugog dela kuće (pošto je prvi dobio na licitaciji). Radovanovići su prihvatili ponudu i pristali da napuste dobrovoljno kuću danas u 10h. Isplata novca obećana im je tek NAKON što napuste kuću. Aktivisti ZA Krov nad glavom pojavili su se na navedenoj adresi kako bi se uverili da je sve proteklo dobro, međutim, dočekala ih je policija koja je blokirala celu ulicu. Nastavak live snimka pratite na linku: https://www.facebook.com/zakrovnadglavomns/videos/vb.251917039009350/338793527084164/?type=2&theater&notif_t=page_post_reaction&notif_id=1590741415654761

Gepostet von Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad am Freitag, 29. Mai 2020

Policajci nisu dozvoljavali građanima, pa ni novinarima, da uđu u zatvoreni deo ulice na Salajci sve dok na kući koju je preuzeo poverilac nisu promenjene brave.

Ova porodica prinuđena je da se iseli iz svog doma nakon sudskog spora sa prvim komšijom i poveriocem Nedeljkom Trifkovićem.

Pokušaj njihovog iseljenja pre mesec dana bio je jedini takav pokušaj u Srbiji tokom vanrednog stanja, iako je Komora izvršitelja preporučila da se obustave izvršenja. Takođe, današnje iseljenje je prvi slučaj deložacije u Srbiji od ukidanja vanrednog stanja.

Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, koja je pomagala porodici koja mora da se iseli iz svog doma, ranije je saopštila da su Radovanovići pristali da se isele.

– Usled dugogodišnjeg maltretiranja i svakodnevnog ucenjivanja, porodica je pristala da se sama iseli. Porodici nije unapred isplaćen novac koji je trebalo da dobiju za prodaju polovine kuće, već je dogovor da se isele i da nakon toga dobiju novac – naveli su iz Združene akcije.

Radovanoviće je pre nekoliko godina tužio prvi komšija, koji je prethodno i od komšija pored, tužbom oduzeo, imovinu. Radovanovići su još uvek vlasnici četvrtine kuće, međutim, kako su rekli “zbog godina maltretiranja od strane prvog komšije” odlučili su da se dobrovoljno isele.

Izvršiteljka podnela krivičnu prijavu, a Tužilaštvo saslušava građane koji su prisustvovali javnoj licitaciji

Izvor: 021.rs

183 Shares
183 Shares
Share via
Copy link