Magazin

Policija privela Daška Milinovića

Daško Milinović, jedan od voditelja radijskog dvojca poznatog kao Daško i Mlađa, rekao je da ga je policija privodila na informativni razgovor zbog, kako je naveo, navodnih pretnji koje je uputio jednom poslaniku vladajuće stranke. Reč je o Vladimiru Đukanoviću, saopštio je MUP Srbije.

Milinović je, u vanrednoj emisiji “Alarm” na internetu, izjavio da je u četvrtak popodne priveden na informativni razgovor, da je odveden u Beograd u Odeljenje za visoko tehnološki kriminal, a zatim u pritvorsku jedinicu, piše N1.

Priveden zbog pretnji poslaniku

“Došli su policajci i pod optužbom da sam pretio poslaniku. Neću da mu spominjem ime, zato što sam obećao sudiji da ga neću pominjati neko vreme, ali pretpostavljate o kome se radi, čovek s kojim ja imam, kako bih rekao, ‘beef’, iako se nikad u životu nismo videli, niti se poznajemo. To je lik kojeg smo pominjali i kod Kesića… I pod optužbom da sam ja njemu pretio, policajci su me priveli na informativni razgovor, nakon čega je odlučeno da moraju da mi odrede zadržavanje u pritvoru od 48 sati, koje na sreću nije trajalo toliko”, rekao je Milinović.

“Bio sam uplašen da ću 30 dana provesti u pritvoru CZ-a”

Milinović kaže da je u pritvorskoj jedinici proveo 13 sati.

“Sutradan su me izveli pred sudiju, dao sam najpre iskaz pred tužiocem i rekao da smatram da je cela stvar smešna i da je to jedna politička brljotina. Posle toga sam isto ponovio pred sudijom, koji je na svu sreću, bio razuman i – našao sam se na slobodi. Bio sam, priznajem, uplašen da ću 30 dana biti u pritvoru u Centralnom zatvoru i da će mi se svašta desiti”, opisao je događaj Milinović.

Na pitanje šta očekuje da će se dalje desiti, Milinović je kazao: “Ne znam sta će dalje s tim da bude, ja sam trenutno slobodan čovek, ali sam spreman na sve živo”.

Jeziva ideja

“Shvatio sam jednu stvar, a to je da je ovo društvo zaista u jednom velikom problemu i da je stranka, koja nam upropaštava živote, toliko moćna i toliko umešana u sve živo da je to zlo ogromno. Moramo se ili pobuniti kao ljudi ili biti spremni da jednog po jednog odvode, hapse, sklanjaju”, kazao je Daško.

Daško Milinović je rekao da su policajci s kojima je razgovarao bili korektni, ali da je “sama ideja da te neko može zatvoriti na koliko hoće i kako hoće zbog gluposti – jeziva”.

MUP: Milinović priveden zbog pretnji Đukanoviću

“Povodom tendencioznih navoda o radu policijskih službenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da je D.M. (38) priveden zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti”, saopštio je MUP povodom privođenja Milinovića.

Kako se navodi, Milinović je osumnjičen da je putem društvene mreže Tviter uputio pretnje smrću poslaniku Vladimiru Đukanoviću.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje, nakon čega je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

“Policijski službenici i nadležna tužilaštva postupaju u skladu sa zakonima, koji se jednako primenjuju prema svim građanima za koje postoje osnovi sumnje da su počinili neko krivično delo”, navedeno je u saopštenju.

U Srbiji od sada kazne i za “nepravilno” pešačenje

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

82 Shares
Share via
Copy link