Beograd Magazin

Policija pendrecima izbacila građane iz skupštine

Protesti

Protestni skup ispred Skupštine Srbije za nekoliko sati postao je masovan. Okupljeni građani su oko 22 časa provalili vrata parlamenta i ušli u skupštinu. Kako piše portal Nova.rs policija je ubrzo pendrecima izbacila protestante na ulicu.

Nakon toga nije bilo ponovnog pokušaja ulaska u parlament, ali atmosfera na protestu se usijava, a broj okupljenih građana je sve veći.

Televizija N1 prenosi dešavanja iz Beograda uživo.

Jedan od predstavnika inicijative Ne davimo Beograd izjavio je za tu televiziju da su se građani spontano okupili.

– Veliko je nezadovoljstvo. Ovom državom upravljaju kriminalci. Mi nismo pozivali na protest. zbog trenutne epidemiološke situacije, niti smo ulazili u skupštinu. Građani su se sami okupili – rekao je on.

10:50h – Prema najnovijim informacijama došlo je do ponovnog sukoba između policije i demonstranta, nakon što je grupa građana pozvala okupljene da im se pridruže i da uđu u skupštinu.

– Ovde uopšte nije mirno. Policajci deluju nezadovoljno i deluje da im je potrebna pomoć – javila je reportrka N1.

10:55h – Nakon ponovnog pokušaja upada u skupštinu, policija je bacila suzavac na okupljenu masu.

– Neki ljudi se plaše i govore nam da ne snimamo, jer misle da će nas sve ovde prisutne pohapsiti – rekla je reporterka N televizije.

Masovni protest ispred Skupštine nakon Vučićevog obraćanja

 

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link