Magazin

Poruka lepe policajke gnevnom narodu: Svi zajedno smo država, svi zajedno smo Srbi!

Verovatno se sećate Svetlane Obradović, poznatije kao prelepe policajke Cece iz Valjeva koja je svojom otvorenošću, ali i specifičnom pojavom privukla veliku pažnju javnosti.

U svetlu događaja od prethodnih nekoliko večeri kada je tokom protesta ispred Skupštine Srbije u Beogradu zabeleženo više sukoba okupljenih pojedinaca i policije oglasila se i Obradovićeva.

Njenu objavu vam prenosimo u celosti.

– Osuđivanje i agresivnost, nezadovoljstvo i isfrustriranost, depresija i nemoć, fizičko nasilje i zlostavljanje, vređanje kao i zloupotreba društvenih mreža u cilju manipulacije.

Slika je koja sadašnji trenutak u kome živimo svi zajedno bolji i pretvara u jako teške okolnosti kojima treba da stanemo na put kao svesna bića koja imaju percepciju i logiku.

Nalazimo se, kao narod pred velikim izazovima!

Ne želim da moje reči i rečinice imaju bilo kakvu političku konotaciju i da budu pogrešno shvaćene, izvučene iz konteksta, već onako kako treba, onako kako ih pišem.

Želim da istaknem da smo mi svi isti, jednaki, da nema razlike ili da bar ne bi trebalo da je bude!

Kao žena koja ima 40 godina, samohrana majka, žrtva mnogih manipulacija kroz život, fizičkog nasilja, degradacija, ponižavanja, preteških uslovljavanj,a žena koja je nakon fakultetskih diploma čekala posao osam godina, a kada je zasnovala radni odnos, stagnira narednih 10, radiće sve što joj je zadato zato što je to zakonska dužnost i obaveza…

Ova majka, kćerka, sestra, tetka, domaćica, “čistačica”, fizikalac, POLICAJAC, OTAC I MAJKA, pripadnik IJP, po potrebi sve ostalo, moram da kažem nešto jako važno.

Bez obzira ko smo i “šta” smo, koliko godina imamo, koje smo vere, boje kože i životnih vrednosti težimoi istim ciljevima, istim putem treba da idemo, putem gde nam je korak lak, gde smo srećni i zadovoljni.

Nikome nije u intresu da sopstveni narod, komšije i prijatelje fizički napada i povređuje, razbija imovinu, ruši sagrađeno i pali uzdignuto.

Mislim da smo u najvećoj meri svi zajedno, izloženi velikim pritiscima i velikim provokacijama, epidemijama, pandemijama raznim bolestima, koje će, ukoliko ne budemo bili mudri izazvati vleiki razdor i netrpeljivost među ljudima, a to ide na ruku nekome.

Nama srpskom narodu – NE.

Mi smo isti, volimo i želimo bolji život, bolju budućnost u kojoj ćemo biti jedni drugima na usluzi i raspolaganju, kao što u svakoj civilizovanoj državi treba da bude.

U svakoj društvenoj grupi i instituciji ima pojedinaca koji svojim delovanjem, radnjama i aktivnostima naprave da ista grupa i zajednica pretrpi kritike i osudu.

Treba da poradimo na UZROKU problema, a ne na POSLEDICI.

Nije država, nije narod, nije nacija, nisu Srbi, nije POLICIJA – POJEDINAC ILI NEKOLICINA NJIH!

Svi zajedno smo država, svi zajedno smo narod, svi zajedno smo Srbi, svi zajedno smo POBEDNICI!

Samo zajedno to sve možemo i postati! Neka ste svi živi i zdravi – napisala je Obradovićeva na svom profilu i pobrala simpatije svojih pratilaca.

SRAMNO: Mladić osuđen na 60 dana zatvora zato što je opsovao policajca i rekao mu da ide na Kosovo!

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

186 Shares
186 Shares
Share via
Copy link