Magazin

Oni su tu da nas čuvaju, a svet bi bio mnogo lepše mesto kada bi svi bili kao on (Video)

policajac

Jason Jones i njegova devojka sedeli su na travnjaku u parku u Masačusetsu, kada im je prišao policajac na dužnosti.

Jason i njegova devojka su Afroamerikanci, a policajac je belac. Imajući u vidu trenutna dešavanja u svetu, ovakav potez u najmanju ruku je mogao da izazove nelagodu kod zaljubljenog para.

Međutim, policajac je uradio nešto krajnje neočekivano. Prvo im se obratio neformalnim pozdravom ‘ćao’, a zatim se spustio na travu i sa prekštenim nogama seo naspram Jasona, sa kojim je započeo priču.

Pogledajte u videu šta se događalo kada je Jason započeo snimanje. Prilično je ohrabrujuće kako jedno jednostavno ‘ćao’ može podstaći ovaku prijatnu, a značajnu konverzaciju.

Nakon što je Jason objavio snimak na Twitteru, oglasio se i lokalni šef policije.

“Naše policajce podstičemo na ovakvo ponašanje svaki dan, sa svim građanima. Hvala vam što je ovaj snimak dospeo u javnost. Rasizam mora da prestane, a veze među ljudima moraju da ojačaju.”

Policajac je samoinicijativno seo na zemlju, čupnuo jednu travku i obratio se Jasonu i njegovoj devojci:

“Došao sam samo da vam se javim i vidim da li ste dobro. Želim da vam kažem da vas ja neću izneveriti, tu sam da vam služim i da vas čuvam.”

“Treba nam više takvih policajaca. Oni su tu da nas čuvaju i svet bi bio mnogo bolje mesto kada bi svim bili kao on. Ulepšao mi je dan i baš mi trebalo ovako nešto”, kaže Jason.

Nekoliko toplih ljudskih reči je sasvim dovoljno…

Koliko imate prijatelja Roma i zašto nijednog?

11 Shares
Share via
Copy link