Film

Pogledajte film o Dženis Džoplin

U toku je 44. FEST, a danas vas očekuju zanimljive projekcije – u pitanju su filmovi Mladost i Dženis Džoplin, mala plava devojka. Mladost možete pogledati u 17 i 21 čas, a projekcije za drugi film su od 19 i 23 časa.

Scenario i režiju za film Mladost uradio je italijanski režiser i scenarista Paolo Sorentio, a glavne uloge tumače Majkl Kejn, Harvi Kajtel, Džejn Fonda, Rejčel Wajs i Pol Dano. Filmska priča prati Freda i Mika, dva stara prijatelja koji postaju svesni da im se bliži kraj. Za razliku od njih, okruženje ne obraća pažnju na činjenicu da vreme neumorno prolazi. Film je na festivalu u Karlovim Varima prošle godine dobio nekoliko nagrada – nagradu za najboljeg režisera, nagradu publike, nagradu za najboljeg glumca…

Film Dženis Džoplin, mala plava devojka je biografska priča o velikoj rok zvezdi u kojem je ona prikazana kao obično ljudsko biće. Rediteljka Ejmi Berg se poslužila intervjuima sa porodicom i prijateljima Dženis Džoplin kako bi publici otkrila što više o njenoj ličnosti– ranjivoj umetnici koja je imala sklonosti ka drogama i alkoholu, a sve emocije pretvarala u svoju umetnost.

Više o događajima pročitajte ovde

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link