Novi Sad Vesti

Počinje Novosadska nedelja ponosa i traje do 19. maja – pred posetiocima 19 događaja

lgbt zastava

Novosadska nedelja ponosa održaće se od ponedeljka, 13. do nedelje, 19. maja pod sloganom “Oduvek smo tu”, najavila je grupa “Izađi”.

Posetioce očekuje 19 događaja, koje grupa “Izađi” organizuje sa partnerskim organizacijama, navodi se u saopštenju i dodaje da će zainteresovni imati priliku da prisustvuju izložbama kvir autora, panel diskusijama na različite teme iz oblasti LGBTQI+ prava, nastupu domaćih dreg kraljica.

Otvaranje manifestacije zakazano je za ponedeljak, 13. maj u 13 časova, kada će biti predstavljeni ovogodišnji zahtevi i program, održana panel diskusija sa dugogodišnjim kvir aktivistima/kinjama, kao i multimedijalna izložba Dugine iskre “Arkadija – Gde smo bili?”.

Tokom Novosadske nedelje ponosa biće organizovan skup na kome će biti predstavljene prilike za razvoj LGBTQI+ preduzetništva u Srbiji kroz projekat “Radimo zajedno”, zatim istraživanje o ekonomskom položaju LGBTQI+ mladih u Novom Sadu.

Sve aktivnosti organizovane tokom Novosadske nedelje ponosa biće otvorene za sve, bez obzira na rodni identitet i seksualnu orijentaciju.

Novosadska nedelja ponosa se tradicionalno organizuje uoči Međunarodnog dana protiv homofobije, bifobije i transfobije, koji se obeležava 17. maja.

Izvor: FoNet

Seka Aleksić: ‘Glume vernike, napadaju me jer podržavam gej osobe’

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link