Svet Vesti

Ulovljeni pobesneli majmuni koji su ubili najmanje 250 seoskih pasa

majmuni-psi

Pobesneli majmuni, koji se sumnjiče da su odgovorni za smrt na stotine pasa u indijskoj državi Maharaštri, locirani su i ulovljeni.

Podsećamo, meštani sela Lavol prijavili su nadležnima dva majmuna, za koje tvrde da su ciljano ubijali pse iz komšiluka, tako što su ih bacali sa velike visine.

Seljani su izneli teoriju da su majmuni to radili iz osvete, nakon što su pre toga psi ubili mladunče majmuna.

– U poslednja dva do tri meseca bilo je incidenata u kojima bi majmuni koji lutaju tim područjem uhvatili pse, često štenad, i odneli ih na visoko mesto i bacali ih s njega. Najmanje 250 pasa je dosad ubijeno – rekao je jedan seljanin indijskoj novinskoj agenciji ANI, a prenosi 021.

Izveštava se da su, osim toga, majmuni ostavljali pse na krovovima i na drveću, gde bi uginuli od gladi i žeđi, a meštani su rekli da su majmuni bili toliko temeljiti da u selu Lavool više nije bilo pasa.

Službenik iz okružne kancelarije rekao je da nema dokaza da su postupci majmuna vođeni osvetom.

– Priča se da je smrt malog majmuna razbesnela majmune. Ali nemamo nikakav dokaz koji bi podržao ovu teoriju. To je ponašanje životinja i ne možemo utvrditi zašto se tako ponašaju – rekao je.

Seljani su životinje prijavili šumskom odeljenju nakon što su majmuni navodno počeli da maltretiraju lokalnu decu. Lokalna šumarska kancelarija potvrdila je da su uhvatili dvojicu navodnih krivaca, koji će biti pušteni u obližnju šumu.

Naučnik koji je napravio dvoglavog psa, slike potresle svetsku javnos

36 Shares
Share via
Copy link