Magazin

Jedna Natalija snimala dete kako plače u autobusu, poredila ga sa psom i nazvala sve jeb*nim paklom (VIDEO)

beba-bus
Foto: Ilustracija

Deca izgleda postaju najveći problem društva, smetaju u restoranima, smetaju pod prozorima, smetaju u autobusima, smetaju u hotelima, na plažama; smeta kad plaču, smeta kad su živahna i nestašna, smeta kad se vijaju i glasno smeju, prskaju vodom ili skaču u njoj, bilo bi najbolje da ih udaljimo miljama na neko ostrvo samo za njih da bi gospoda kojima sve navedeno smeta mogla kao only adults da uživaju u miru i tišini.

Snimak koji je jedna takva devojka, samo nije only adults već only Natalija postavila na svom Tik Toku postao je za kratko vreme viralan, sa preko 1500 komentara.

Mogućnost da bez ikakve dozvole i pristanka snimamo ljude oko sebe, Natalija je iskoristila da snimi plač deteta u autobusu i da se pratiocima na Tik Toku javno požali sledećim rečima:

@samo_natalija

A da ne pričam da roditelji ništa nisu uradili povodom toga da smire dete i da prekine sve da nas maltretira. #deca #putovanje #autobus #pakao #fyp #foryou #foryoupage

♬ Комбайна-вършачка – Оркестър Камчия

“Deca trebaju da plaćaju skuplju, a ne jeftiniju kartu. Ovo je jbn pakao. U busu je bio i jedan pas koji se nije čuo, nije zalajao ni jednom, a ovo dete, plus još neka deca nisu stali.”

Vidi Natalija, prvo moraš da prestaneš, za svoje dobro i svoj psihofizički mir, da porediš decu i životinje, jer ćeš jebenih paklova imati na svakom koraku.

Dakle, nema znaka jednakosti između ljudskog bića i životinje. Imam u stanu psa i sedmogodišnje dete, veruj psa od komšija niko nikad čuo nije što se ne može reći za prvaka koji može da se smeje, dovede drugarice, peva, svira.

Ponekad je njena razdraganost i psu “teška”. Ne znam odakle ti ideja da će pas da laje ili zavija u busu. Kao što ne znam odakle ti ideja da će dete biti apsolutno potpuno mirno.

Da je, kako kažeš, plakalo 10 sati, ne možemo da ti verujemo, jer si nam dala snimak u trajanju od nekih dva minuta zbog kog bih te da mi se vidi lice ili lice deteta tužila. Jer nedozvoljeno snimaš, javno objavljuješ i komentarišeš, poredeći dete sa psom.

Uzgred, kako vozaču autobusa koji treba da bude koncentrisan na tako dugu vožnju nije smetalo dete?

Iako svoju ćerku nismo do sada nijednom vozili autobusom, to ne znači da to ne bismo uradili da smo morali, da nemamo auto, da je auto u kvaru, da je nešto neodložno, da nema druge opcije, pa nas muka naterala.

Ljudi kojima smeta galama u busu, voze se autom. Ili možda da si krenula par dana ranije pešice, pa prenoćiš u usputnim only adults hotelima gde možda nećeš čuti dečiji plač, ali možda čuješ glasnu jeba*inu. Ili je to u redu?

Jeba*ina je u redu, plač deteta nije, deteta koje ne ume da izrazi svoje emocije rečima, da se smiri onda kada bi ti to htela, da odgovara za svoje postupke sa tri ili dve godine. Koje ponekad ni roditelji nisu u stanju da umire, posebno što u busu ne mogu da ga po kazni pošalju u sobu. Ili da izađu iz busa.

Jesi li razmišljala koliko je jadno snimati sa zadnjeg sedišta dete koje plače?

Jesi li možda negde u nekom uglu mozga pomislila da je nervozno, umorno, uplašeno, da želi kući, da neće da putuje, da ga roditelji vode prvi put pa nisu imali pojma da će biti tako, da neće uspeti da ga smire (iako pišeš da se nisu ni trudili), da im više neće pasti na pamet da uđu sa njim u autobus.

Jedne godine u autobusu za Budimpeštu pet omladinki celu noć su iz šaraga uralale, puštale snimke sa telefona, fotografisale se ustajući sa sedišta, noću.

Omladinke, znači od 15 do 18 godina, formirane, svesne, trebalo bi odgovorne.

Malo ispred njih, doduše izjutra dve žene su glasno razgovarale o svojim urinarnim infekcijama da verujem da je svako ko je u Budimpešti bio u prilici da kupi čaj od uve, to je uradio i poklonio im.

Zbog čega onda da karta za decu od dve, tri, pet godina bude skuplja?

Po čemu je dete svojim plačom iritantnije od odraslih osoba koje su svesne momenta, visine svog tona, situacije oko sebe, pa ipak to rade?

Čitala sam komentare, braniš se za medalju, ne posustaješ, i dalje veruješ da je snimati plakanje deteta koje porediš sa psom okej; kažeš da upravo zbog toga nećeš uskoro rađati.

Evo ja da ti kažem, ako nekad rodiš, nadam se da hoćeš, shvatićeš da postoji stotinu situacija kada apsolutno ne možeš da ih iskontrolišeš, kada si nervozna, iscrpljena, kada koliko god nešto pokušavaš oko umirenja deteta ne ide, jer ne možeš da kažeš šoferu da zaustavi autobus da dete protrči livadom, da uzme vazduh, protegne noge, a muž te na primer izbacio pre dva sata iz kuće pa se vraćaš kod svojih koji žive na 13 sati vožnje.

I zamisli na tvoju muku neko uzme pa te snima i postavlja na mreže poredeći tvoje dete sa psom, a tebe nazivajući neodgovornim bahatim roditeljom.

Sve i da su pošli na vikend, da im ljubav cveta, da imaju kola, ovakve stvari se dešavaju, deca su to, živa su, nekad neposlušna, nekad ne pali šta god da kažeš, uradiš, kako vaspitavaš.

To nije opravdanje za roditelje, svakakvih iz zaista ima, ali je odgovor tebi koja si sa ovim videom na Tik Toku ispala veće neozbiljno dete od toga koje ti nije dalo 13 sati da uživaš u mirnoj vožnji.

Pokušala da zapali sebe i bebu u stomaku, a ja da je kamenujem?

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.6K Shares
2.6K Shares
Share via
Copy link