Srbija Vesti

Pokrenuta peticija da se na 100 godina zabrane Dveri

dveri
Foto: printscreen

Gej lezbejski info centar pokrenuo je peticiju za podršku inicijativi da se zabrani rad Srpskog pokreta Dveri na sto godina.

Kako navode u saopštenju, zabrana se inicira zbog klerofašističke, šovinističke i homofobične politike koju ovaj pokret vodi od samog osnivanja, a koja je kulminirala ovih dana.

„Smatramo da mržnja ne sme da bude program političkih činilaca u Srbiji, jer mržnja prema LGBT zajednici koju Dveri konstantno promovišu i nameću doprinosi povećanju nasilja i govoru mržnje koji je, kako vidimo eskalirao i na zidovima Beograda, a sve povodom predstojećeg EuroPride-a u septembru“, kaže Gej lezbejski info centar.

Dodaju da Dveri zaboravljaju da LGBT osobe nisu tikve bez korena i da su deo nekih porodica i da politika mržnje koju ovaj pokret vodi ne čini štetu samo LGBT osobama već i našim porodicama i prijateljima, ali porodične vrednosti kako ih Dveri vide izgleda ne podrazumevaju njihove porodice, roditelje, braću, sestre, bližu i dalju rodbinu koje podjednako boli mržnja i homofobija.

„Zato Gej lezbejski info centar pokreće ovu peticiju kako bismo pokazali da je politika mržnje koju vodi Srpski pokret Dveri u stvari manjinska i da su Dveri u stvari ta manjina koja vrši nasilje nad većinom koja ne prihvata mržnju, nasilje i homofobiju u ovom društvu“, zaključuje centar i poziva građane da potpišu peticiju OVDE.

Izvor: 021

Srbijom kruži gej novčanica od 1.000 dinara i narod je sada upao u moralnu dilemu

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link