Srbija Vesti

Pokrenuta peticija “Vratite dečiji program na televiziju”

dečiji program

Roditeljski portal Bebac pokrenuo je peticiju “Vratite dečiji program na televiziju”.

To su učinili nakon odluke Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da iz Pravilnika za dodelu nacionalne frekvencije izostavi smernicu prema kojoj je bilo važno da televizija ima više od 20 odsto kvalitetnog programa.

Kako se navodi u saopštenju portala, ta odluka predstavlja ozbiljan korak unazad, jer sada “mališani na nacionalnim frekvencijama”, neće moći da gledaju dečije emisije, dokumentarce i crtaće.

“Roditelji ovo neće trpeti. Donosioci odluka više se i ne pretvaraju da im je stalo do dece. Način na koji će se dodeliti javna frekvencija samo je nastavak nemara za javna dobra koja možemo videti svakog dana u našoj zemlji. Sada je to već manir na koji izleda treba da navikenemo. To je nova normalnost koju izgleda roditelji treba i moraju da prihvate”, naveo je portal Bebac.

Dodao je da nedostatak jasnih smernica i obaveza za emitere, kao i nedostatak adekvatnih mehanizama kontrole i sankcija za nepoštovanje tih smernica, doprinose sadašnjem stanju u kojem je “kvalitet medijskog sadržaja ugrožen”.

Peticiju “Vratite dečiji program na televiziju” možete potpisati OVDE.

Izvor: 021

Lutke iz “Laku noć deco” završile na buvljaku, Nenad ih spasio kontejnera i danas ih ponosno pokazuje (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link