Zabava

Pet muzičkih sastava ovog vikenda u CK13

Ovog vikenda u Omladinskom centru CK13 nastupa čak pet muzičkih sastava. U petak, 15. aprila nastupaju Nađa, Čistilište i Voda Nad Vodama, dok su za subotu 16. april najavljeni Lira Vega i Auf Wiedersehen.

Nađa je indie, art rock, singer-songwriter projekat iza koga stoji Nađa Vračarić iz Novog Sada. Muziku stvara pod uticajem izvođača kao što su St. Vincent, Eugene McGuinness, Grizzly Bear, Sufjan Stevens i Arcade Fire. Svoj solo projekat je započela u septembru 2013. godine. Čistilište je trio iz Beograda. Njihova muzika je eksplozivna kombinacija mračnijeg zvuka, noise-a i art punk-a. Beskompromisan stav, snažna energija i velika prijemčivost pesama kriju se iza masivnog zvuka koji pokreće telo. Čistilište je neizostavna koncertna atrakcija za one kojima muzika ne predstavlja samo zabavu, a čine ga Ivana Paunović, Nemanja Bulatović i Trajče Nikolovski. Bend Voda nad vodama oformljen je u Novom Sadu 2007. godine oslonivši se na punk logiku da je bitan stav, a ne muzičko iskustvo. Iako muziku Vode nad vodama ne možemo svrstati u žanr punk muzike, njihovi koncerti su izuzetno bučni sa dominantnim molskim pasažima radikalno svedenih ritmova i vokalnih harmonija,koji su možda ključni u izlivanju ogromne energije ovog punk is not dead svedočenja u 21. veku. Voda nad vodama su Zoran Padežanin, Dragan Radić, Marijan Toader i Boris Malinović. Svirka u petak startuje u 21 sat, a ulaz je 250 dinara.

Lira Vega će otvoriti subotnji provod u CK13. U pitanju je bend koji postoji od kraja 20. veka, u početku četvoročlana rok postava, vremenom evoluira u duet koji 2015. godine izdaje treći studijski album “Duhovi”. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i “uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pesme sa aktuelnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom. Nakon veoma uspešne i neobične promocije albuma u beogradskom KC Gradu sredinom januara, bend nastavlja promovisanje albuma i u drugim klubovima u regionu, pa je na red došao i novosadski CK13. Auf Wiedersehen kombinuje elektro zvuk i funk ritmove sa blues gitarama, psihodelijom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka. Publici su najpoznatiji su po radijskim singlovima “Grad” i “Koferi”, a njihov zvuk se može definisati kao garažni disko, elektro blues ili electro-no wave-disco punk. Ukoliko vam se đuska, a da to nije ono uz šta uobičajeno đuskate, mislimo da će Auf Wiedersehen zadovoljiti izvesne kriterijume nekompromisnosti i oslonca na groove koji vašim kolenima i kukovima ulivaju izvesnu dozu autonomnosti pri pokretu. Subotnji provod počinje u 22 sata, a cena ulaznice je 300 dinara.

Pročitajte koji džez muzičar stiže u Novi Sad.

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link