Magazin Svet

U trci za gradonačelnika Toronta pas i momak (18) koji želi da se fokusira na miris trave i rakune

pas-kandidat-za-gradonacelnika

U februaru je gradonačelnik Toronta Džon Tori podneo ostavku nakon što je otkriveno da je u vanbračnoj vezi sa članicom osoblja. Na predstojećim izborima 102 kandidata će se nadmetati za njegovu fotelju, a među njima je i jedan pas. I to ne bilo kakav.

Radi se o Moli, sedmogodišnjem psu spasiocu, čija najveća briga je upotreba soli za puteve tokom zime, objasnio je njen vlasnik Tobi Hips. Kako je rekao, nju zbog soli bole šape.

Hips je izjavio da će biti njen zamenik, te da bi Molina pobeda na izborima mogla da znači velike stvari i da bi mogla da dovede do „civilizovanijeg diskursa“ tokom sastanaka gradskog veća.

– Verovatno ste primetili da je u prostoriji, kada je u njoj životinja, više ljudskosti – rekao je on.

Među kandidatima je i „definitivno muškarac, a ne tri rakuna u kaputu“, kako se predstavio učenik 12. razreda Meir Štraus.

Meir, kandidat sa smislom za humor, kaže da će se fokusirati na „stambeno pitanje, prevoz, izbore, gradsku infrastrukturu, inflaciju, raznolikost, puteve, bolnice, bezbednost, kriminal, smeće, rakune, miris trave, kružne tokove, nestašicu organa, kanadske guske, Boga, radnu snagu, ulične propovednike, hipstere, neudobne klupe, parkete, brze udarce i neprikladnu upotrebu reči ‘muck’ (eng. prljavština, đubre, otpad…).“

Meir po sopstvenim rečima „ima viziju koja je potrebna Torontu“, a pošto je sa osamnaest godina najmlađi kandidat „malo je verovatno da će umreti na funkciji“. Štaviše, pošto nije oženjen, „ne može da ima afere“ kao prethodni gradonačelnik.

Trostruki gradonačelnik Džon Tori morao je naglo da podnese ostavku u februaru ove godine nakon što su vesti o vanbračnoj vezi sa bivšim članom osoblja dospele na naslovne strane.

Umesto njega, zamenica gradonačelnika Dženifer Mekelvi je bila privremena gradonačelnica. Međutim, ona ne planira da se kandiduje.

Glasanje počinje 8. i trajaće do 13. juna, dok je dan izbora 26. jun i ukupno su registrovana 102 kandidata za gradonačelnika.

Dečak (13) spasao sestru od otmičara gađajući ga iz praćke

Izvor: Telegraf.rs

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link