Ljubimci Novi Sad

Pas kome je zakucan ekser u glavu operisan i odbija da se preda

Čitavu Srbiju šokirala je vest o psu kojem je 12-godišnjak iz Novog Sada zabio ekser u lobanju. Ovaj incident duboko je potresao i one koji se ne deklarišu kao ljibitelji životinja.

“Keruša Kaja danas je operisana i živa je! Taj mali borac se ne predaje tako lako.

Ipak, još uvek nije gotovo, tek ćemo videti do kakvih je neuroloških oštećenja došlo i kako će se situacija dalje razvijati. Od toga kakve će posledice sve ovo ostaviti će zavisiti da li će ona moći da živi sa njima, a da ima kvalitetan život, bez napada i bola.

Naredni sati i dani su svakako kritični. Ali ovaj prvi korak daje neku nadu..

Mislite na nju, saljite joj pozitivne misli i hajde sa svi stisnemo pesnice i da se nadamo pozitivnim vestima ❤️”, saopštavaju iz Udruženja za zaštitu životinja Spans.

Podsetimo, Kaju su volonteri Udruženja Spans odveli kod veterinara, a tamo je utvrđeno da je u pitanju vlasnički pas. Vlasnici su odmah došli, a veterinari su počeli istog momenta sa spasavanjem Kajinog života. U veterinarskoj ambulanti “Family Vet” u Novom Sadu, ovom psu je pružena prva pomoć, a zatim je kontaktiran doktor veterinarske medicine Zoran Lončar, specijalista u oblasti neurologije i neurohirurgije pasa, piše Petface.

Nepovoljna činjenica je da je ekser prošao kroz deo mozga gde povrede ovog tipa mogu da izazovu prilično velike epileptične napade, posle saniranja povrede. Podatak da je ekser probio najtvrđi deo lobanje kod psa, može da implicira na činjenicu da to nije mogla da uradi jedna osoba, jednim udarcem.

Podsećamo da je povodom Kajinog slučaja, na informativni razgovor u policiju priveden dvanaestogodišnjak i njegova starateljka.

12-godišnjak iz Novog Sada koji je psu zakucao ekser u glavu krivično neodgovoran

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

585 Shares
585 Shares
Share via
Copy link