Ljubimci Magazin

Ta divna stvorenja: Verna kuca 7 dana čekala vlasnika pred bolnicom

Verna keruša provela je skoro sedam dana ispred jedne bolnice u Turskoj i čekala da njen gazda bude otpušten sa lečenja.

Ženka mešanca po imenu Bončuk, što na turskom znači perla, nagrađena je za svoju vernost emotivnim susretom sa vlasnikom Kemalom Senturkom (68), kada je konačno izašao iz bolnice u gradu Trabzon na severoistoku Turske.

Senturk je prebačen u bolnicu 14. januara, zbog embolije, a Bončuk, koja je ime dobila po svojim smeđim očima, pratila je kola Hitne pomoći.

kerusa ceka gazdu
Foto: FoNet/AP

Od tada je čekala ispred bolnice, a osoblje ju je ponekad hranilo. Senturkova ćerka je nekoliko puta pokušavala da kerušu vrati kući, ali je ona svaki put bežala da bi se vratila pred bolnicu.

Kada je Senturk ove nedelje konačno izašao iz bolnice, Bunčuk je trčala oko njegovih invalidskih kolica, skakala i mahala repom.

„Čovek se zbog toga oseća veoma srećno. Taj pas nam je veoma blizak, kao ljudsko biće i veoma sam srećan zbog toga“, rekao je Senturk.

DIRLJIVA PRIČA O KERUŠI DENI IZ OLUJE Posle 139 dana lutanja i 500 kilometara pronašla je svoju porodicu

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


190 Shares
190 Shares
Share via
Copy link