Ljubimci Magazin

Bobi je prešao 4.000 kilometara, 6 meseci lutao po bespućima Amerike i vratio se kući

pas bobi

Priča o psima i njihovoj vezanosti za vlasnike trajaće dok je planete i života na njemu. Psi su mnoge od nas napravili boljim ljudima, otvorivši nam vidike i polja duše koja bi možda u suprotnom bila zauvek zaključana.

Neko ko godinama objavljuje zanimljivosti iz sveta umetnosti i uveseljava korisnike društvenih mreža je svakako Radioaktivni komarac koji nam ovoga puta donosi još jednu originalnu priču.

U leto 1923. Frenk i Elizabet Frejzer sa svojim dvogodišnjim mešancem škotskog ovčara krenuli su iz Oregona u Indijanu da bi posetili porodicu. Kada su stali na pumpu u Indijani, dok su točili gorivo, njega su napala tri psa i on je pobegao.

Tražili su ga svuda, ali nije mu bilo traga. Vratili su se kući u Oregon sa uverenjem da ga nikada više neće videti. Prošlo je šest meseci, a Bobiju nije bilo ni traga ni glasa. Nakon što su izgubili sve nade, njihova ćerka je jednog dana ugledala na ulici mršavog, oronulog i iscrpljenog psa koji je ličio na Bobija. Po njegovoj radosnoj reakciji ispostavilo se da je to on.

Zahvaljujući ljudima koji su mu pružali utočište na dan ili dva tokom putovanja, ljudi iz Portlanda su uspeli da rekonstruišu kompletnu rutu koju je prošao.

Kako bi se vratio svojoj porodici, za šest meseci prešao je 2/3 Amerike, skoro 4.000 kilometara. Išao je preko Stenovitih planina, u Severnoj Americi, usred zime i na kraju je zaslužio nadimak „Bobi, čudo od psa“. Zbog ovog poduhvata postao je najpopularniji pas u državi. On je bio inspiracija za „Lesi se vraća kući“.

10 najpotresnijih i najdirljivijih priča o psećoj odanosti koje će vam istopiti srca

OGLAS

176 Shares
176 Shares
Share via
Copy link