Magazin

Dok su Pančevci sadili cveće i mlado drveće komunalna policija pisala kazne

U Gradskom parku u Pančevu početkom meseca posečen je veči broj stabala, a građani su se samoorganizovali i na istom mestu posadii mlado drveće. Komunalna policija, pa čak i njen načelnik, došli su na mesto gde su Pančevci imali akciju i građanima koji su sadili cveće i mladice pisali prijave.

Ovakva akcija oko stotinak Pančevaca, deo je inicijative udruženja „Pančevo nije rupa“ koja je pokrenuta zato što su nedavno radnici Zelenila uklonili drveće na obodu Gradskog parka. Potom su uklonjenjene i svetiljke i žardinjere, a deo parka je i bio zatvoren kada su postavljene metalne ograde.

Građani su iz protesta te ograde uklonili i premestili pred obližnju Gradsku upravu jer sumnjaju da vlasti planiraju da iskoriste deo parka za novi parking.

Na jučerašnjem okupljanju oni zasadili drveće iako su im komunalni policajci pretili kaznama, a neki su i dobili prijeve. Ali, uprkos tome Pančevci su zasadili nove biljke na ogoljenoj površini, piše portal 013infor.rs koji saznaje da zasađene biljke neće biti izvađene.

'Da je u Pančevu ulica Trg Kralja Petra 1 u prostoru javne zelene površine bespravno zasadio drvo što je u suprotnosti sa odlukom o zelenim površinama…'

Gepostet von Nikola Jovanovic am Dienstag, 16. Juni 2020

Među okupljenima je pored građana bilo i umetnika i novinara iz Pančeva, a Udruženje „Pančevo nije rupa“ obećalo je svima protiv kojih je pisana prijava besplatnu pravnu pomoć.

Pančevci protestvovali zbog seče drveća u parku, srušili ogradu (VIDEO)

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

62 Shares
Share via
Copy link