Magazin

Kako je šabačka advokatica zbog Bajage zaradila prijavu

Vera Palinkaš, advokatica iz Šapca, pre četiri meseca u jednom restoranu naručila je od muzičara Bajaginu pesmu „Pada vlada“. Nije ni slutila da će zbog trenutka opuštanja dobiti prijavu disciplinskom tužiocu Advokatske komore Šapca.

Bizarnost ovog slučaja je utoliko veći što je vođa orkestra odbio da otpeva ovu poznatu Bajaginu pesmu iz filma „Profesionalac“.

Prijavu je podneo advokat iz Valjeva, Miloš Mandić, potpredsednik Advokatske komore Šapca, zbog navodno nepristojnog ponašanja i kršenja ugleda advokatske profesije, piše Danas.

Možda bi ova prijava nekako i mogla da se svrsta u zaštitu advokatske profesije da nije došla odmah pošto je Vera Palinkaš, kao članica Gradske izborne komisije, osporila validnost liste SNS, tako da je ova lista išla na dopunu.

Tog 2. novembra održana je Skupština Advokatske komore Šapca, kojoj su prisustvovali i advokati iz Valjeva, a gde je Vera Palinkaš tražila da Upravni odbor Advokatske komore podnese izveštaj zašto su smenjena dva člana ovog tela i kako je došlo do njihove smene.

Na ova mesta došle su pristalice SNS. Ove odluku branio je advokat iz Valjeva Miloš Mandić, potpredsednik Advokatske komore. Nakon toga, upriličen je, po običaju, ručak i zabava u restoranu „Euforija“ u Šapcu.

Tom prilikom Vera Palinkaš naručila je kod vođe orkestra pesmu „Pada vlada“, a on se pravdao da je ne zna, na šta je Palinkaš dodala da zapravo ne sme tu pesmu da odsvira.

Međutim, upravo ovih dana prijavu Tužilaštvu Advokatske komore podnosi Miloš Mandić, zbog navodnih psovki i neprimerenog ponašanja. Vera Palinkaš tvrdi da nije psovala, uostalom to joj ne dozvoljava vaspitanje, a da je bilo nečeg uvredljivog tužbu bi podneo vođa orkestra.

Ona smatra da nije samo izborna kampanja u pitanju već postoje i znatno dublji povodi za ovakvo reagovanje.

Naime, na sastancima Advokatske komore Šapca ona je više puta, kao i u javnim nastupima ukazivala na krajnje neprimereno pa i kriminalno ponašanje advokata.

Govorila je o pojavama da advokati potkupljuju tužioce i sudije, da prenose krajnje osetljive informacije drugoj strani, da obavljaju razne nečasne poslove za svoje klijente. A sada, kako kaže, ona treba da odgovara disciplinskoj komisiji za krajnje beznačajan događaj, i ono što nije nikako prekršaj.

– Radilo se o zabavi u kafani, a tada nisam obavljala advokatske poslove. S druge strane, bili su tu i svedoci, ali ono što je indikativno, ova prijava stiže po narudžbi naprednjaka da spreče moje učešće u izbornom procesu, kaže Palinkaš za Danas.

Takođe, podseća da se njen suprug novinar Hanibal Kovač i te kako zamerio svojim pisanjem i TV emisijama naprednjačkom establišmentu.

Đuro otkrio zašto bi svirao sa Bajagom, a sa Balaševićem NIKADA

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link