Ledena kafa sa viskijem
Ukoliko vam je za razbuđivanje potrebno nežto jače od kafe, sigurni smo da će poslužiti ova sa dodatkom viskija. Kada pročitate sastojke pomislićete da smo pre pisanja recepta popili malo više ove kafe ali svi ukusi se odlično slažu. Prethodno morate pripremiti sirup od viskija koji se pravi na sledeći način: na srednjoj vatri kuvajte lagano šećer, viski i vodu uz stalno mešanje. Kada se pojave mehurići kuvajte još minut dva dok se masa ne homogenizuje i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte ekstrakt vanile i sirup je spremna za upotrebu. Pored ovog sirupa za pripremanje ledene kafe potrebna vam je naravno kafa, zdrobljeni led, viski, slatka pavlaka a za ukrašavanje šlag sa ukusom kokosa i malo cimeta.
Izvor: buzfeed.com
Pročitajte više zanimljviih recepata
Čitajte Luftiku na Google vestima
Dodaj komentar