igra_prestola_likovi
www.marieclaire.com
Lifestyle

Ovako likovi iz Igre prestola izgledaju u knjizi

Scenaristi i kostimografi serije Igra prestola uradili su sjajan posao kada je reč o vernom predstavljanju likova iz knjiga na tv ekran. Međutim, u nekim slučajevima, nije bilo moguće koristiti specijalne efekte, a negde ih je jednostavno Džordž Martin opisao prilično specifično.

Na internetu su se pojavile obrađene fotografije likova, napravljene detaljno prema opisima iz knjiga. Dok čekate narednu epizodu, pogledajte kako oni izgledaju u knjigama uz pomoć fotošopa.

Remzi Bolton

remzi_bolton
www.marieclaire.com

Oči su najupečatljivije na licu ovog lika, a u Martin ga je u knjigama opisao tako da gotovo podseća na jednog od njegovih ludih pasa. Krupniji je, sa širokim ramenima, i mesnatim, rozikastim lice, širokim nosem i malenim, vodnjikavim, blizu postavljenim očima (kao komadići prljavog leda, navodi se u knjizi).

Dario Naharis

dario_igra_prestola
www.marieclaire.com

Ovo je jedan od onih specifičnih opisa. Iako Majkl Hjusman savršeno dobro prenosi opisani Darijev šarm da li bi mu Deneris ipak odolela da ima plava kosu, zlatne brkove, zlatne zube i veliki zakrivljeni nos, kako je opisan u knjizi?

Džora Mormont

dzora_igra_prestola
www.marieclaire.com

Glumac koji tumači ovog lika Ijan Glen svakako je dovoljno krupan, dlakav, a na mestima i proćelav, a da bi bio potpuno isti sa Džorom iz knjiga fali mu tetovaža demona na licu kao znak da je odbegli rob, i malo sličnosti sa medvedom.

Tirion Lanister

tirion_lanister
www.marieclaire.com

Dok je u seriji iz bitke kod Blackwater-a Tirion zaradio  samo ožiljak preko lica, u knjizi je on tu potpuno izgubio nos. Njegov opis u knjizi podrzumeva zelene oči i što je zbunjujuće, istovremeno plavu i crnu kosu.

Brijena

brijena_igra_prestola
www.marieclaire.com

Glumica Gvendolin Kristi jednostavno izgleda previše dobro. Iako je visoka i krupna, taman koliko i Brijena u knjigama, ipak je previše lepa. Brijena je opisana kao muževna ratnica, sa ravnim grudima, ima dva izbijena zuba, slomljen nos i otekla usta.

Ne zaboravimo, Deneris je u knjigama još od kada su se zmajevi izlegli ćelava, ali nikom nije palo na pamet da je ostavi bez najupečatljivijeg dela njenog kostima!

Pročitajte očekivanja za šestu sezonu ove serije

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku