Magazin Putovanja

Aerodrom Nikola Tesla otvoren za komercijalne letove, obavezne maske

aerodrom-nikola-tesla-beograd

Aerodrom “Nikola Tesla” od danas je ponovo otvoren za komercijalni saobraćaj.

Izvršna direktorka beogradskog aerodroma Senka Jelenković kaže za N1 da je tokom nedelje Er Srbija najavila pet letova i to ka Cirihu i Frankfurtu, a sledeće nedelje ka Beču i Londonu.

– Očekujemo da početkom juna budu uspostavljeni prvi letovi ka regionu – Sarajevu, Podgorici, Tivtu, Skoplju i Ljubljani. Ka Ljubljani imamo prvi let Er Srbije već 29. maja – rekla je Jelenković.

Za danas je planiran let Viz era za London.

Kako objašnjava Jelenković, putnici moraju da nose zaštitne maske na aerodromu i obavezno je temeljno pranje ruku.

– Na mnogim mestima smo postavili sredstva za dezinfekciju ruku. Savetujemo da putnici dođu minimum dva, a poželjno je i tri sata pre leta kako bi se sve procedure mogle sprovesti – rekla je ona.

Što se tiče PCR testitanja, Jelenković je podsetila da strani državljani moraju imati negativan test koji nije stariji od 72 sata, kao i dozvolu nadležne komisije Vlade Srbije, dok srpski državljani nisu u obavezi da imaju negativan test, ali u tom slučaju moraju da ostanu u samoizolaciji 14 dana.

Kad je reč o terminima letova, Jelenković je naglasila da će uspostavljanje letova zavisiti od zemalja destinacija i njihovih odluka o ulasku stranih državljana.

Stručnjaci: Inicijativa o novom avionu da dođe od Er Srbije, a ne da se kupuje ispod žita

28 Shares
Share via
Copy link