aerodrom-nikola-tesla-beograd
Magazin Putovanja

Aerodrom Nikola Tesla otvoren za komercijalne letove, obavezne maske

Aerodrom „Nikola Tesla“ od danas je ponovo otvoren za komercijalni saobraćaj.

Izvršna direktorka beogradskog aerodroma Senka Jelenković kaže za N1 da je tokom nedelje Er Srbija najavila pet letova i to ka Cirihu i Frankfurtu, a sledeće nedelje ka Beču i Londonu.

– Očekujemo da početkom juna budu uspostavljeni prvi letovi ka regionu – Sarajevu, Podgorici, Tivtu, Skoplju i Ljubljani. Ka Ljubljani imamo prvi let Er Srbije već 29. maja – rekla je Jelenković.

Za danas je planiran let Viz era za London.

Kako objašnjava Jelenković, putnici moraju da nose zaštitne maske na aerodromu i obavezno je temeljno pranje ruku.

– Na mnogim mestima smo postavili sredstva za dezinfekciju ruku. Savetujemo da putnici dođu minimum dva, a poželjno je i tri sata pre leta kako bi se sve procedure mogle sprovesti – rekla je ona.

Što se tiče PCR testitanja, Jelenković je podsetila da strani državljani moraju imati negativan test koji nije stariji od 72 sata, kao i dozvolu nadležne komisije Vlade Srbije, dok srpski državljani nisu u obavezi da imaju negativan test, ali u tom slučaju moraju da ostanu u samoizolaciji 14 dana.

Kad je reč o terminima letova, Jelenković je naglasila da će uspostavljanje letova zavisiti od zemalja destinacija i njihovih odluka o ulasku stranih državljana.

Stručnjaci: Inicijativa o novom avionu da dođe od Er Srbije, a ne da se kupuje ispod žita

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

28 Shares
Share via
Copy link