Magazin

Otkazan koncert Željka Samardžića u Splitu, njegova muzika nije “primerena”

zeljko-samardzic
Foto: Printscreen

Pevač Željko Samardžić trebalo je da održi koncert u Splitu, 19. avgusta, međutim nastup je otkazan.

Odlukom direktora Park-šume Marjan, Marka Pejnovića, organizatorima koncerta je rečeno “Poštovani, vaš zahtev je odbijen”, piše “Slobodna Dalmacija”.

– Odluka je moja, ja sam je doneo i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primerena Sustipanu – rekao je Marko Pejnović, objašnjavajući razlog zbog kojeg se mostarski pevač neće pridružiti plejadi poznatih muzičkih imena koja su već nastupala na letnjoj koncertnoj adresi u Splitu.

Na Sustipanu su dosad nastupali Massimo Savić, Sergej Ćetković, Frajle, Goran Bregović, Josipa Lisac i drugi, prenosi Telegraf.

– Zanima nas ko je taj koji procenjuje što je primereno, a što nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema.

S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pesama i da je jako popularan među ženskim delom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku.

U pitanju je uvod u cenzuru, gde će neko određivati što se sme, a što ne sme slušati – ljuti se Domagoj Petričević, direktor kompanije koja je zadužena za organizaciju pomenutog planiranog koncerta.

“Neću srpsko smeće u mom gradu”: Gradonačelnik Pule otkazao koncert folk zvezda

Čitajte Luftiku na Google vestima

212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link