Magazin Srbija

Cene cveća na novosadskim pijacama: Lale 1000 din, ruže 350

Foto: Luftika

Danas obeležavamo Dan žena ili popularnije 8.mart. Hladno vreme nimalo ne podseća na prve martovske dane, ali je naš grad danas preplavljen cvećem.

Osmi mart su dočekali spremni i prodavci na na svim pijacama, ulični prodavci , cvećari i zaista možete kupiti prelepo cveće… Ruže, karanfile, aranžmane raznih veličina.

Proveravali smo da li se cveće prodaje više nego predhodnih dana i da li su prodavci malo podigli cene.

Kada je prodaja cveća na ulicama i pijacama u pitanju za jednu ružu je potrebno da izdvojite  250 dinara do 300 dinara. Cena jednog karanfila je 150 dinara, buket lala (11 komada) staje 1.000 dinara.

Foto: Luftika

 

Ulični prodavci su se zaista potrudili i ponuda je bogata. Pa ukoliko niste još niste stigli da kupite cveće za vašu damu sigurni smo da ćete naći nešto.

Ukoliko ste ipak za neki kozmetički set ili parfem onda su drogerije i marketi mesta gde možete naći ovako nešto.

Juče smo zavirili u popularnu ” Baštu” i zatekli baš veliku gužvu. Ono što smo primetili odmah jeste da su u radnji uglavnom bile dame koje su tražile adekvatan poklon za 8.mart za svoje drugarice, mame, bake, prijateljice, koleginice.

Kod njih možete pronaći i živo cveće ali i prelepe aranžmane koje možete i sami iskombinovati od ponuđenog cveća i uklopiti u svoj budžet i prema svojim afinitetima. U ponudi su klasični buketi pa sve do raznih aranžmana u kutijam i korpama.

Zapazili smo  da je ponuda orhideja u svim bojama raznovrsna. Cene su od 990 dinara pa do 2.000 dinara.

Foto: Luftika

 

Jutros na Limanskoj pijaci smo zatekli naše starije sugrađane koji su od uličnih prodavaca i na pijaci birali cvet za svoje životne saputnice i moramo priznati da je to bio jedan lep prizor.

Za šta god da se odlučite najvažnija je ljubav i pažnju ne pokazujete vašim damama samo danas, 8.marta već svakog dana. Dame to zaista zaslužuju.

Ona ne radi jer brine o deci i starim roditeljima i usrećiće je ruža

 

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
42 Shares
Share via
Copy link