Recepti Restorani Novi Sad

Organic factory

Nedaleko od Limanskog parka u Novom Sadu, u ulici Narodnog fronta smešten je restoran zdrave hrane Organic factory. Ideja vlasnika jeste da se stvori svest kod ljudi da bi trebalo da se hrane malo zdravije. Upravo zato, oni imaju sopstvene dobavljače od kojih naručuju organske namirnice koje posle koriste u spremanju jela. Svi obroci prave se u samom restoranu.

Nemojte da se iznenadite ako malo duže čekate konobara, pošto ovde nema klasičnog usluživanja, pa osoblje ponekad i ne dođe do stola. Gosti sami prilaze da se raspitaju o jelima i poruče ono šta žele.

Zdrava-hrana-4

Ovde za doručak možete naručiti jaja sa povrćem, organski tost ili ukusni musli. Osim doručka, u ponudi restorana  su i  raznovrsni sendviči. Za ljubitelje povrća tu su potaž i salate. Na meniju su i paste, rižoto, pancerota, pica… Ovde možete probati i peneli, jelo slično panceroti, samo što je otvoreno, pa možete videti sve sastojke.

Ono po čemu je Organic factory poznat jesu buhtle sa višnjama i eurokremom. Često gosti svrate samo kako bi pojeli ovu ukusnu poslasticu. Osim buhtli ljubitelji slatkog ovde mogu pojesti i štrudlu sa makom, kolač od rogača, američku pitu sa višnjama, mafine, lenju pitu i mnoge druge kolače.

Zdrava-hrana-3

Gosti ne dolaze ovde samo zbog ukusne hrane, nego i zbog jedinstvenog ambijenta. Primetićete da na stolovima nisu stolnjaci, nego reciklirane novine. Možete i da birate, da li želite da sednete na stolice ili na debla na kojima su udobni jastučići. Prostor je dekorisan na ovaj način kako bi se i  time makar malo podigla ekološka svest kod svih onih koji odluče da svrate u restoran.

Ukoliko ste raspoloženi da pojedete nešto ukusno i zdravo, ali i da uživate u  prirodnom ambijentu, posetite Organic factory.

Zdrava-hrana-1

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

32 Shares
Share via
Copy link