Srbija

Podignute optužnice protiv majke i oca dečaka ubice iz Ribnikara

ribnikar-skola
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Viši javni tužilac Nenad Stefanović saopštio je danas na vanrednom obraćanju u Palati pravde da je podignuta optužnica protiv V.K, oca dečaka-ubice K. K. (14) koji je izvršio masakr u Ribnikaru. Stefanović je saopštio da je optužnica podignuta i protiv majke dečaka-ubice M.K, piše Nova.

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za V. K, a za majku deteta, čiji je DNK pronađen na municiji, dve i po godine zatvora.

Optužnica je podignuta i protiv predsednika streljačkog kluba „Partizan“, u kome je dečak-ubica vežbao pucanje.

Tokom obraćanja saopšteno je i da je protiv oca K. K. napisana optužnica na 267 strana.

– Okrivljeni Vladimir K. optužen je zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana pre tragedije OŠ „Vladislav Ribnikar“ obučavao svog sina od 13 godina, da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir, zatim kako da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenog oružja. On ga je u tri navrata vodio u Streljački klub „Partizan Practical Shooting“ i jednom u otvoreni prostor u Etno selo „Gostoljublje“ u Mionici, uprkos činjenici da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju uzrastu njegovog sina -navodi se u saopštenju VJT.

Dalje se navodi sledeće:

– Takođe, sumnja se da je postupio suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji i Pravilnika o prostorno-tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje i čuvanje oružja, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj oružja i municije, odnosno držao je predmetno vatreno oružje sa pripadajućih šest okvira i pripadajućom municijom umesto u metalnom sefu s ključem, u dva plastična kofera za prenošenje oružja, a ne za njegovo bezbedno smeštanje i čuvanje, a koji koferi su se nalazili u jednom rancu crne boje, tako što su oružje i pripadajući okvir bili upakovani u jednom plastičnom koferu sa jednim katancem sa šifrom, a pripadajuća municija u drugom plastičnom koferu bez katanca -navodi se.

Podsetimo, Vladimir Kecmanović nalazi se u pritvoru od 3. maja kada je njegov sin u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro učenika te škole i radnika obezbeđenja.

Sa druge strane, majka dečaka ubice nalazi se na slobodi.

Roditelji ubijenih đaka OŠ „Vladislav Ribnikar“ posetili porodice ubijenih u Duboni i Malom Orašju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link