Magazin

Večeras od 18 sati oproštaj od Mateja Periša u Splitu i Beogradu

matej-peris-2

Mladi Splićanin Matej Periš biće sahranjen danas na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a posle pogreba je misa na Neslavnocu u Crkvi Svetog Marka.

Podsetimo, mladić je nestao u Beogradu 31. decembra, a posle pet meseci potrage njegovo telo isplivalo je iz Dunava prošle srede. Obdukcija je pokazala da se Matej, koga je tražio ceo region, utopio. Prošlog petka u Crkvi Svetog Ante u Beogradu održana je misa i ispraćaj tela u Split.

Osim oca Nenada, beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i patrijarha Porfirija, od Periša se oprostio i veliki broj građana.

Porodica je još jednom zamolila da u miru i najužem krugu isprati Mateja. Njegovi drugovi, brodari i građani Splita oprostiće se u špaliru brodova u 18 časova.

Nenad Periš zahvalio je svima na podršci koju su mu pružali tokom svih ovih pet meseci, te uputio molbu medijima, ali i javnosti, da sahrana njegovog sina bude tiha i u krugu najbliže porodice i prijatelja.

On je ovom prilikom zamolio javnost da pokaže razumevanje za ove molbe kako bi se intimno i lično oprostili od člana svoje porodice.

– Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da zbog veoma teških trenutaka za mene i moju porodicu se suzdržite od bilo kakvog medijskog praćenja sahrane našeg Mateja, i događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje porodice zahvaljujem – napisao je on u pomenutoj poruci.

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita. Špalir brodova biće u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu „ultimu partenzu“ (poslednji polazak).

– Osetili smo da to treba da učinimo, a sigurni smo da bi i on to voleo nakon hiljada i hiljada poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani širom zemalja regije.

Želimo da ga dostojanstveno ispratimo, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo mogli da poželimo. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti – rekao je jedan od prijatelja Mateja Periša.

Na ovaj simboličan način drugari žele da odaju počast Mateju, a sve bi trebalo da se odvija nakon što sunce zađe. Podsetimo, Matej je bio skiper.

Posle najave ovog događaja, u grupama koje su formirane tokom potrage, pojavila se slična inicijativa. Građani su poručili da se skupljaju danas u 18 časova ispred restorana Savanova gde je Matej nestao i odaju mu poslednju počast.

– On je voleo Beograd i dokažimo mu i da Beograd voli njega. Dragi Beograđani i svi koji želite, dođite u 18 časova da zapalimo sveće i pustimo po balon u znak poslednjeg pozdrava Mateju i podrške njegovoj porodici – navodi se u poruci.

Adio kapetane naš! Ljudi se sa bolom opraštaju od Mateja Periša

oznake

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link