Lifestyle

Ona ima 89 godina i armiju fanova na Instagramu! Evo i zašto! (FOTO)

Kimiko Nišimoto iz Kumamota (Japan) ima 89 godina i na spavanje ne ide bez kamere kraj sebe. Uvek je ima u ruci, a kako kaže „za svaki slučaj“. Fotografisanje je za nju životni eliksir.

Ona ima samo jedan motiv – samu sebe! Sve svoje fotografije objavljuje na Instagramu, vrlo su zabavne pa su i zato privukle veliku pažnju ljudi na Internetu.

Na jednoj fotografiji nosi vreću za smeće na sebi, na drugoj leži na asfaltu između vozila kao da je upravo doživela saobraćajnu nesreću.

Seniorka često oblači kostime životinja, pozira kao polarni medved u kavezu ili pak kao žaba. Na jednoj snimci jaše na metli poput legendarnog čarobnjaka Harija Potera, a na drugoj pretiče automobil sa šetalicom.

Fotografije očito nisu zabavne samo njoj. Otkako je pre dva meseca počela redovno da objavljuje svoje fotke, prikupila je više od 70 hiljada obožavatelja. Japanka je bila domaćica, a strast prema fotografiji otkrila je u 72. godini. Deset godina kasnije imala je prvu izložbu u svom rodnom gradu. Međutim, društvene mreže učinile su je zvezdom. Na njenoj izložbi u Tokiju prošle godine bilo je toliko posetitelja da su mnogi ostali ispred galerije.

„U početku mi nije bilo jasno da su moje fotografije toliko omiljene“, rekla je Nišimoto koja će u maju napuniti 90. godina. Ono što na fotografijama izgleda „lako, smešno i zabavno“, pomno je isplanirano, piše miss7.24sata.hr.

„Ideje mi ne dođu odjednom u glavu. Ali svuda gde se nalazim razmišljam kako bih mogla na zabavan način iskoristiti taj prostor“, objašnjava. Kod nekih fotografija, odnosno insceniranja, pomaže joj sin, ali većinu stvari radi sama.

Self Portrait I shoot myself #自撮り #写真家 #面白い写真

A post shared by 西本喜美子 (@kimiko_nishimoto) on

Nišimoto živi sama otkako joj je umro suprug. Ima tri unuka, šest praunuka i robota kojeg joj je poklonio sin.

„Robota dugo već nisam uključila“, kaže 89-godišnjakinja i dodaje: „Fotografiranje je tajna mog veselja i mladolikog duha. To ću raditi dokle god sam živa“.

Ovo je najlajkovanija Instagram slika u 2017. godini

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

85 Shares
Share via
Copy link