Beograd Magazin

UŽAS U BEOGRADU: Očuh pretukao bebu, polomio joj obe ruke i noge

svestenik hapsenje svilajnac
Foto: Zorana Jevtić, ilustracija

Rašid B. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao sina svoje vanbračne supruge koji još nema ni godinu dana!

Kako piše Kurir, bebi, koja je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici, polomljene su obe ruke i noge! Naš izvor otkriva da istražitelji sumnjaju da je beba bila žrtva nasilja i pre brutalnog prebijanja koje se dogodilo prethodne nedelje.

– U Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj 5. novembra doveden je u pratnji majke i očuha dečak koji nema još ni godinu dana. Posle pregleda, lekari su mu konstatovali prelom nadlaktice, obe ramene kosti, leve butne kosti i obe potkolenice. Odmah su pozvali policiju, jer je beba imala teške telesne povrede – otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policija je privela očuha dečaka i protiv njega podnela krivičnu prijavu.

– Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vreme sam u kući sa dečakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga pretukao do te mere da je imao prelome obe ruke i noge, kao i druge brojne povrede po telu, za koje se veruje da su nastale ranije – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, jezivo nasilje nad detetom najverovatnije se dogodilo prethodno veče, kada je majka dečaka otišla na kratko kod rođaka i ostavila ga nasamo sa očuhom.

Kada se vratila kući kobne večeri, navodno je zatekla dete koje je imalo krv na usnama i odeći i podlive po licu. Međutim, te večeri dete nisu odveli kod lekara, već tek sutradan.

– Šta se dešavalo u četiri zida, biće utvrđeno istragom.

Tvrdi da je nevin

Na saslušanju u tužilaštvu, Rašid B. je negirao izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici, tvrdeći da on dete nije tukao, odnosno da ga nije ni pipnuo i da ne zna odakle dečaku prelomi ruku i nogu – otkriva izvor Kurira i dodaje da mu je posle saslušanja na predlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana!

On je na saslušanju izjavio da nije nikada udario dete i da mu je kobne večeri samo dao cuclu jer je plakao.

On je izjavio da je da je bebu ljuljao u nosiljci i da nije ni primetio da je kvavo dok majka deteta nije upalila svetlo.

– Ja dete nisam ni pipnuo, nisam ga udario niti gurnuo i ne mogu da objasnim odakle ove povrede detetu – rekao je navodno na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu očuh osumnjičen za nasilje u porodici.

Kako piše beogradski list, on je rekao i da je majku dečaka upoznao preko Fejsbuka i da su počeli ubrzo da žive zajedno.

– Beba je, prema njegovim tvrdnjama ostala da živi sa ocem a onda su posle mesec dana otišli po njega i doveli ga na Karaburmu – kaže izvor Kurira.

Tokom saslušanja, Rašid B. je navodno tvrdio da toga dana nije bio kod kuće do večeri, jer je radio na građevini kao i da ga je njegova nevenčana supruga ceo dan bila sa detetom.

– Ne znam zašto bebu nije odmah odvela kod lekara, ja joj nisam branio – rekao je navodno on. Dečak je, podsetimo, u Univerzitetsku dečiju kliniku doveden tek sutradan a lekari su konstatovali prelome obe ruke i noge.

Dečak od 8 godina policiji prijavio očuha koji ga je davio dok je majka gledala

OGLAS

315 Shares
315 Shares
Share via
Copy link