Novi Sad Vesti

Obezbeđenje čuva poharani novosadski Tempo, masa strpljivo čeka s druge strane žice

tempo obezbedjenje
Foto: printscreen/021.rs

Izgoreli novosadski supermarket Tempo danas (22. april) čuva veliki broj radnika obezbeđenja, a prisutna je i policija, dok se u okolini nalazi grupa građana koji se nadaju da će ih pustiti da odnesu preostalu robu, javlja 021.rs.

U Tekelijinoj ulici kod ovog trgovinskog objekta su primetni i tragovi haosa koji se dogodio u četvrtak popodne, kada je veća grupa ljudi ulazila i masovno odnosila hranu, piće, kozmetiku, odeću, obuću i druge stvari koje nije uništila vatra u decembru prošle godine

Reporter 021.rs je zatekao velike količine smeća koje je ostalo razbacano po travi i asfaltiranim površinama, kao i ostavljena kolica iz marketa. Za to vreme, obezbeđenje obilazi ovaj prostor, a sa strane stoje građani koji se nadaju da će ih pustiti da ponovo uđu i pokupe stvari koje su ostale sa zadnje strane objekta gde je magacin ili u otvorenom prostoru gde se obavljao istovar i utovar.

Kako su za 021.rs isričali ovi ljudi, oni su došli u četvrtak, kao i danas, jer su preko društvenih mreža, Fejsbuka i Vibera, dobili poruku da se roba može odneti jer više nije za prodaju i ne treba vlasniku Tempa.

– Na Fejsbuku je bila poruka da Tempo deli stvari koje nisu uništene u požaru jer ne mogu više da se prodaju. Kada smo to čuli, došlo je nas nekoliko, a već je bila gužva – i mladih i starih i žena i dece koji su odnosili šta su mogli da nađu. Bila je i policija i nije ništa radila, čak su i oni uzimali snikers i jeli, a jedan je kutiju nutele uneo u automobil. Onda je došlo do neke gužve, nisam video šta se tačno dešavalo jer sam bio dalje, ali tada je navodno policija dečaka od oko 12-13 godina počela da udara pendrekom po glavi. To nije redu jer ako je i krao, ne može da ga bije i tada je nastala baš gužva – ispričao je jedan od građana.

On kao i ostali sagovornici kažu da je posle toga policija sve rasterala, a da su oni danas ponovo došli jer su čuli da će ih pustiti da uzmu preostalu robu.

Žena pala sa palete i slomila nogu, muškarac razbio glavu tokom otimačine u novosadskom Tempu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

444 Shares
444 Shares
Share via
Copy link