Magazin Novi Sad

Kitnikez, kurtoš, kuvano vino i još štogod: Otvoren Zimzolend u Novom Sadu

jelka
Foto: Luftika

Drugi po redu Novosadski Zimzolend, otvoren je 1.12. na Trgu slobode i trajaće do kraja decembra.

Po ugledu na evropske gradove, ova manifestacija ima za cilj da božićne i novogodišnje praznike učini svečanijim, ali i da posetiocima približi autentične vojvođanske proizvode.

Na božićnim tezgama se tako mogu naći slatkiši specifični za ovo podneblje, kao što su kitnikez – slatkiš od dunja, kurtoš – kolač u obliku fišeka, štrudle i razne druge đakonije.

Osim slatkiša, mogu se probati i kuvana jela i roštilj.

Od zanatskih prizvoda, posetiocima su na raspolaganju proizvodi od kože, krzna, keramički ukrasi i suveniri.

kamin
Foto: Luftika

Nema prave zimske idile bez vatre i kuvanog vina.

Organizatori su zato napravili kamine i spremili drva za potpalu, tako da posetioci mogu sami da lože vatru i da se ugreju, a osim kuvanog vina na raspolaganju im je i kuvana rakija i razne vrste piva.

vino
Foto: zimzolend.rs

Svake večeri će na bini u obliku jelke nastupati dečji horovi, dok su vikendi rezervisani za dečje radionice iz oblasti novinarstvа i ekologije.

Biće organizovane i predstave, modne revije i deljenje paketića.

Vikendom će se organizovatgi koncerti najboljih novosadskih bendova i didžejeva.

Naročito su atraktivna praznična mesta za fotografisanje, kao i vožnja novogodišnjim fijakerom.

kočije
Foto: zimzolend.rs
Čitajte Luftiku na Google vestima

Filmski festival Merlinka od 9. do 12. decembra u Kulturnom centru Novog Sada

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
265 Shares
265 Shares
Share via
Copy link