Lifestyle Putovanja

Novosadske studentkinje napravile najbolju turističku aplikaciju

Ideja studentkinja turizma na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu je jedina iz Srbije koja je ušla među 10 najboljih na međunarodnom takmičenju DoRa. Maja Tišma i Aleksandra Živić su osmislile ideju o aplikaciji za mobilne telefone koja funkcioniše kao turistički vodič.

Ovaj vodič se razlikuje od ostalih po tome što osim što mogu da dobiju informacije o znamenitostima, korisnici mogu i da rešavaju zanimljive zadatke i osvoje određene nagrade. Maja Tišma objašnjava da su Aleksandra i ona na ideju došle tako što su razmišljale šta bi to njima bilo zanimljivo.

– Na ideju smo došle iz ličnog iskustva. Uporedile smo određene aplikacije, turističke vodiče i zaključile šta je zanimljivo nama. Uz ljude dobre volje, ideju nije teško sprovesti u delo. Sarađujemo sa veoma dobrim programerom Milenkom Miloševim koji nam kaže šta može, a šta ne može –  kaže Maja.

mobilna-aplikacija-2

Ciljna grupa za ovu aplikaciju su turisti bekpekeri koji dolaze samoinicijativno, odnosno, to su uglavnom mladi ljudi željni dobrog provoda i dobrih popusta. Mlade studentkinje su primile i poziv za učešće na Svečanoj ceremoniji koja se održava u Ulmu 29. i 30. oktobra. Ovde se takmičenje nastavlja, a kreativne ideje se pripremaju za sprovođenje u delo.

Maja kaže da se Aleksandra i ona već sada raduju zbog ove jedinstvene prilike da napreduju i usavrše svoju ideju.

– Veoma se radujemo odlasku. Nadamo se velikoj podršci od grada i fakulteta – ističe ova studentkinja.

mobilna-aplikacija-3

 

 

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

37 Shares
Share via
Copy link