Magazin Novi Sad

Novosadska profesorka pobedila u 2 kviza i odnela 10.000 €

ljiljana-radulovic
Foto: N. Karlić

Novosadska profesorka u penziji Ljiljana Radulović Dimitrov, koja je osvojila simpatije javnosti znanjem i šarmom, briljirala je u još jednom kvizu. Nakon što je u septembru postala prva takmičarka koja je odbranila čak 700.000 dinara, Radulović Dimitrov oprobala se u kvizu „Stigni me ako znaš“, koji se emituje na Radio-televiziji Srbije.

U novoj avanturi, profesorka Jovine gimnazije u penziji uspela je da pobedi ostale takmičare i kući odnese iznos od 550.000 dinara.

Radulović Dimitrov znala je gotovo sva pitanja koja su joj bila postavljena, a uspela je i da „pojede“ jednog od takmičara. U finalnoj igri morala je da odbrani osvojeni iznos i da za 30 sekundi da četiri tačna odgovora, što je učinila odmah.

Iskoristila je iskustvo iz „Potere“, koje joj je donelo i veću pažnju javnosti, te je delovalo je da nije iznenađenja pobedom. Osim više od pola miliona dinara, osvojila je i vaučer za Zlatibor i električni trotinet.

Novosadska profesorka je prethodno ispričala da je deca prijavljuju za kviz, te da je već učestvovala u „Slagalici“, nakon čega više nije želela da se takmiči.

– Recept ne postoji. Morate se za to spremati ceo život, mada nikad nisam računala da ću učestvovati u nekom kvizu i da ću su takmičiti, ali sam bila znatiželjna. Željna znanja. Od malih nogu, to je moj otac kod mene podsticao, knjige, knjige i samo knjige. Kad stigne paket knjiga i kada se on otvori, to je bio praznik. I onda se listalo, listalo, gledalo, čitalo. Ja sam prvi bukvar dobila sa nepune godine, kupili su mi ga i držala sam ga u kolicima i izgubila. Kada smo došli kući, nigde bukvara. To je za mene bila najgora stvar u života, tako da je mama trčala u knjižaru ‘Svetlost’ pred zatvaranje uveče u Zmaj Jovinu ulicu, pred zatvaranje, da kupi novi. Ja sam bila nepismena do prvog razreda osnovne škole, ali sam bukvar znala napamet – ispričala je nakon pobede u „Poteri“ za RTS, prenosi portal 021.rs.

Novosađanka osvojila 700.000 u “Poteri”, vodi unuke u Egipat jer nikad nisu videli more

1.7K Share
1.7K Share
Share via
Copy link