Magazin Novi Sad

Ove 3 Novosađanke će vas oduševiti: Poklanjaju obroke onima kojima su najpotrebniji

Poslednjih godinu dana Novosađanke Mirjana Mutuc i njene kćerke Mina Gavrilov i Marijana Kresojević pripremaju obroke za ljude koji nemaju nikakvu pomoć. One jednom dnevno obraduju samohrane majke, porodice slabijeg materijalnog statusa, osobe sa invaliditetom i stare ljude.

Mirjana i njene kćerke mesecima su same kuvale i nosile obroke porodicama koje su preporučivali njihovi prijatelji. S obzirom na to da su uvidele koliko ta pomoć znači onima koji iz različitih razloga ne mogu da priušte kuvani obrok ili kolače deci, poželele su da njihova zamisao preraste u jednu veliku i dobro organizovanu gradsku akciju, koja bi potom mogla da se prenese i u druge gradove. Do sada su, povremeno, imale pomoć dobrih ljudi u vidu donacija pojedinih namirnica, što je svakako doprinelo da njihova volonterska akcija bude lakše izvodiva, a obroci kvalitetniji i raznovrsniji, piše Moj Novi Sad.

Pre nekoliko dana, u tu svrhu, formirana je Fejsbuk grupa “Obrok za porodicu”, u kojoj zainteresovani mogu saznati o svim detaljima akcije i javiti se ukoliko žele da i sami učestvuju.

Hvala Dragica Sabatuš od sveg srca, danas je baka Rada, na Futoskoj dobila pomoc 😍😍😍😍. Divni stee

Gepostet von Mirjana Mirka am Montag, 11. November 2019

 

Dovoljno je napraviti i neku pitu i dodati jogurt <3

Gepostet von Mirjana Mirka am Montag, 4. November 2019

U gorepomenutoj grupi redovno postavljaju fotografije humanih obroka koji su pripremljeni toga dana i upakovani za dostavu, a u nju su kao članovi dobrodošli svi koji misle da mogu pomoći na bilo koji način. Ukoliko nemate Fejsbuk, možete ih kontaktirati na mejl mirjanamutuc@gmail.com

Nadamo se da će akcija zaživeti i da će Novi Sad biti začetnik jedne vrste društveno-korisnog delovanja koja će se u budućnosti preneti i na druga mesta. Jer, dobra ideja i dobra energija treba da se šire.

Fejsbuk grupa Tate Novosađani postaje Fondacija

 

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


155 Shares
155 Shares
Share via
Copy link