Magazin Novi Sad

Limanci pomažu sugrađanima iz zgrade u kojoj je buktao požar, grad će sanirati krov

liman
Foto: 021.rs

Danas oko 15 sati, u novosadskom naselju Liman 4, u ulici Jožera Marčoka, izbio je veliki požar koji je zahvatio krov zgrade.

Vatrogasci su se nekoliko sati borili sa vatrenom stihijom, požar se smirivao pa ponovo razbuktavao.

Niko od stanara zgrade nije povređen, evakuisani su na vreme, ali u zgradu teško da se mogu vratiti tokom večeri i noći.

Iz tog razloga su se Limanci odlučili da pomognu svojim komšijama, i na Fejsbuk stranici danas pokrenuli akciju da pomognu sugrađanima u nevolji i obezbede im makar privremeni smeštaj.

limanci
Printscreen

Potom se u akciju pomoći uključio i grad. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se saopštenjem, a zatim i preko svojih naloga na društvenim mrežama obratio stanare zgrade koja je oštećena u požaru:

U saopštenju se kaže:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu 4 kojima su, usled požara koji je danas izbio, oštećeni stanovi, da se jave u mesnu zajednicu “Ostrvo” u Ulici Narodnog fronta br. 71, kako bi im bio obezbeđen adekvatan smeštaj.

Gradonačelnik Vučević takođe je rekao da će Grad zajedno sa JКP “Stan” sanirati krov koji je zahvatila vatra tokom nemilog događaja.

On se zahvalio vatrogascima, kao i Policijskoj upravi Novi Sad na brzoj reakciji, ali i pripadnicima Кomunalne policije koji su pomogli da starija sugrađanka i beba izađu iz ulaza zgrade i pre dolaska vatrogasne službe.

Veliki požar na Limanu u Novom Sadu, bukti krov zgrade

Čitajte Luftiku na Google vestima

387 Shares
387 Shares
Share via
Copy link