Maja-Tomic-Posle-kise
Foto: Maja Tomić
Fotografije Novi Sad Vesti Novi Sad

Novosađanka ovom fotografijom osvojila drugo mesto

Novosađanka, fotografkinja, Maja Tomić je prelepom fotografijom prirode osvojila drugo mesto za maj 2016. godine na foto konkursu Zavoda za zaštitu prirode. Za Luftiku otkriva priču o ovoj fotografiji.

Kako je nastala nagrađena fotografija?

– Ta fotka ima posebnu priču, Marina. Volim da kažem da nema nagrade dok pošteno ne pokisneš. Nastala je 6. maja ove godine u Kovilju. Na Šlajzu me je uhvatilo nevreme takvo da sam bukvalno tri dana nakon te avanture sušila cipele, ali taj dan sam gledala dugu, taj dana sam videla prizemljene rode zbog oluje, taj dan sam gledala kako vetar uzburkava Dunav i mislim da sam videla prizore koje nikad neću zaboraviti. Naravno, zbog pljuska (poput onog od juče) nije se moglo sve slikati, ali kad je nevreme stalo, ovaj konj sa slike je bio prvo što sam videla i otišla da šljapkam prema njemu i fotografišem ga. To je zalazak sunca bukvalno minut posle pljuska.

Tomic-Priroda
Foto: Maja Tomić

Zbog čega si odlučila da je pošalješ na ovaj konkurs?

– Fotografija mi je sama po sebi draga zbog cele priče, zbog sve one magije prirode koju sam videla taj dan, a na ovaj konkurs sam je poslala, jer je to stalni konkurs Zavoda za zaštitu prirode Srbije i tema su upravo ovakvi momenti.

Koliko ti znači nagrada?

– Nagrada mi izuzetno mnogo znači. Još više, jer se radi o fotografiji koja mi je draga od prvog trenutka zbog one emocije Wau!!! Kakav prizor! koja me i sad drži kad pogledam tu fotografiju.

Maja Tomić
Maja Tomić

Šta za tebe predstavlja priroda naše zemlje?

– Mislim da nedovoljno istražujemo lepote prirode oko nas i da nismo ni svesni kakve lepote se kriju tu u komšiluku na nekoliko okreta pedala od naših zgrada. Meni lični, ti prizori su punjač za bateriju mog života.

maja-tomic-foto
Maja Tomić

Zavod za zaštitu prirode Srbije je 2014. godine pokrenuo stalni foto-konkurs na temu priroda Srbije, u cilju promocije prirode, prirodnih dobara i zaštite prirode Srbije.

Pogledajte još fotografija Maje Tomić u galeriji

Više o ovoj fotografkinji iz Novog Sada

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share