pedja-automobili
Foto: Peđa Jagić©
Lifestyle Vesti Novi Sad

Novosađanin koji fotka automobile u punoj brzini

Novosadski fotograf Peđa Jagić je završio Višu tehničku školu, a profesionalnom fotografijom se bavi od 2010. godine. Osim fotografisanja, on se uporedo bavi i snimanjem. U junu je počeo fotografiše automobile za trkački tim LEIN RACIG. On za Luftiku prenosi svoja iskutva o tome kako je fotografisati automobile u punoj brzini na evropskim takmičenjima.

pedja-foto
Foto: Peđa Jagić©

Kada si počeo da fotografišeš trke autmobila?

– Još sam, da kažem, relativno nov u celoj priči u vezi sa auto trkama. Sasvim slučajno sam saznao od prijatelja da u Novom Sadu ima trkački tim koji se takmiči na evropskom nivou, nakon čega sam pola godine čekao da me pozovu na razgovor. Sve dok mi se jednog jutra nije javio član našeg trkačkog tima Mladen Laušić. Već taj dan smo išli u Sloveniju na Mladenov trening i na moje probno fotografisanje posle kog sam počeo da radim za LEIN RACING.

pedja-fotografija
Foto: Peđa Jagić©

Koliko je teško uhvatiti dobar momenat dok su automobili u punoj brzini?

– Nije toliko teško uhvatiti pravi momenat koliko je teže biti na pravom mestu u pravo vreme. Ostalo je tvoje viđenje kako hoćeš da fotografija izgleda i igranje sa blendom i ekspozicijom.

Jesi li kao mali skupljao igračke automobila i maštao da ćeš jednoga dana raditi ovo?

– Jesam se kao mali igrao sa automobilima, kamionima, traktorima, ali nisam ih nikad skupljao i nije mi bilo ni na kraj pameti da ću se baviti fotografijom i fotografisanjem auto trka.

Šta smatraš svojim najvećim uspehom u dosadašnjoj karijeri?

– Uh, najveći uspeh do sad… Ne znam stvarno, svašta sam i snimao i fotografisao, tako da ne mogu da izdvojim nešto, jer je svaki posao koji radim poseban na neki svoj način. Jedino što bih mogao da izdvojim kao uspeh u svojoj karijeri je to što radim posao koji volim. Treba još dosta vremena da prođe dok ne postignem neke svoje ciljeve pa ću onda moći i da nabrojim neke svoje uspehe.

pedja-trke-automobili
Foto: Peđa Jagić©

Kako došlo do toga da fotografišeš trke u Barseloni, Austriji, Francuskoj?

– Auto trke koje fotografišem su na evropskom nivou, tako da gde god se trke održavaju i gde god ide tim za koji fotografišem, ja idem sa njima.

Jesi li imao nekih zanimljivih situacija tokom trke?

– Nisam dugo u auto trkama tako da nisam još imao takvih situacija, ali je i sam izlazak na stazu i gledanje automobila, koji se kreću velikom blizinom, poseban doživljaj, jer ima svoje čari, adrenalin i lako izmami osmeh na licu.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

– Planovi za buducnost… Trenutno čekam da počne sledeca sezona, a za duže staze imam planove da pokrenem svoj posao u vezi sa fotografisanjem i snimanjem.

Više o fotografkinji koja je napravila brend od srpske zastave

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share