Novi Sad

Novo radno vreme kafića i restorana u Novom Sadu

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu doneo je naredbu o izmeni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, pa će tako novosadski kafići i restorani umesto do 21 čas moći da rade do 23 časa.

Ugostitelji i dalje moraju da se pridržavaju svih dosadašnjih epidemioloških mera, uključujući i te da udaljenost između gostiju mora da bude najmanje 1,5 metara, osim ukoliko su članovi porodice u pitanju.

Naredbe sada glase:

Ograničenje radnog vremena privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima na teritoriji Grada Novog Sada, na period od 6 do 23 časa.

Ograničenje radnog vremena privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima koji imaju baštu (u zatvorenom delu objekta do 23 časa, a u otvorenom delu objekta (bašti) do jedan čas posle ponoći), u skladu sa odlukom kojom se uređuje radno vreme objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Grada Novog Sada.

Gradski štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju, prati epidemiološko stanje u gradu, a u skladu sa situacijom i svojim nadležnostima, donosiće nove odluke ukoliko se dosadašnje pokažu kao nedovoljno efikasne.

Podsetimo da je juče republički Krizni štab odlučio da produži radno vreme kafića i restorana. Tom prilikom je istaknuto da se to ne može tumačiti kao ublažavanje mera, jer sada nije trenutak za to, već je samo kao usklađivanje sa vremenskim uslovima i godišnjim dobima.

S druge strane, kulturne i sportske manifestacije i dalje su zabranjene.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

831 Shares
831 Shares
Share via
Copy link