Magazin Svet

Novinarka ruske televizije upala u program uživo sa antiratnim transparentom (VIDEO)

rts-protest

Novinarka Marina Ovsjanikova, koja radi za rusku televiziju Kanal 1, tokom emitovanja centralne informativne emisije te televizije upala je iza spikerke držeći u rukama antiratni transparent.

Na transparentu koji je Marina Ovsjanikova držala u rukama pisalo je: “Ne ratu. Zaustavite rat. Ne verujte propagandi. Oni vas lažu”.

Ona se u emisiji pojavila nekoliko sekundi dok je spikerka čitala vesti, nakon čega je televizija u etar pustila drugi izveštaj kako se Marina ne bi videla, piše RTS.

Policija ju je odvela i pretpostavlja se da je sada u pritvoru. Kanal 1 je saopštio da sprovodi interni izveštaj zbog incidenta.

Marina Ovsjanikova bila je zaposlena kao novinarka i urednica na televiziji Kanal 1.

U unapred snimljenoj poruci podeljenoj na društvenim mrežama nakon incidenta na televiziji uživo, Ovsjanikova je rekla da je “ono što se dešava u Ukrajini zločin, te da je Rusija agresor u ovoj priči”.

– Moj otac je Ukrajinac. Moja majka je Ruskinja. I nikada nisu bili neprijatelji. A ova ogrlica koju nosim je simbol činjenice da Rusija mora odmah da okonča ovaj bratoubilački rat. A naši bratski narodi ipak će moći da se mire – rekla je Ovsjanikova.

Dodala je da ni “sledećih 10 generacija neće oprati ljagu ovog bratoubilačkog rata”.

– Mi Rusi smo misleći i inteligentni ljudi. Samo je u našoj moći da zaustavimo svo ovo ludilo. Idi protestuj. Ne plašite se ničega. Ne mogu nas sve zaključati – rekla je Ovsjanikova u video-poruci.

Rojters ukazuje da je televizija Kanal 1 bliska vlastima u Kremlju.

Prema nedavno usvojenom zakonu, ruski mediji su u obavezi da o ratu u Ukrajini izveštavaju kao o “specijalnoj vojnoj operaciji”.

Instagram ugašen u Rusiji

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
92 Shares
Share via
Copy link