Srbija Vesti

Novi snimci nestalog Splićanina Mateja Periša osvanuli na internetu (VIDEO)

matej peris

Na video servisu You Tube pojavila su se dva nova snimka iz noći kada je u Beogradu nestao mladi Splićanin Matej Periš.

Snimci su objavljeni na kanalu Aleksandar Stanković Official, koji vodi entuzijasta koji je i ranije objavljivao snimke povezane s nestankom Mateja Periša, pokušavajući da rasvetli šta se dogodilo u noći nestanka, s 30. na 31. decembar prošle godine.

Oba snimka su sa nadzornih kamera Beton hale, mesta odakle je 27-godišnji Matej Periš krenuo u trk beogradskim ulicama nakon kojeg mu se gubi trag.

Jedan snimak prikazuje Matejev izlazak iz kluba Gotik u kojem je bio s prijateljima, a drugi je nastao dvadesetak minuta kasnije i pokazuje objekat u Savi, te nekoliko prolaznika koji su u tim trenucima prolazili kod Beton hale.

Na dosad u javnosti neviđenom snimku vidi se kako Matej izlazi iz kluba i prolazi uz samu Beton halu, pa se zatim stepenicama penje ka Karađorđevoj ulici kojom je nastavio dalje u smeru juga, paralelno s rekom Savom, sve do restorana Savanova na početku Beograda na vodi, gde je zadnji put snimljen kako se spušta prema reci.

Taj snimak kreće oko 1:45 (na snimku se navodi vreme od 1:47, no autor navodi da za stvarno vreme treba oduzeti 3:48 minuta) kada je Matej Periš napustio Gotik i traje gotovo minut, sve dok se Matej ne popne na Karađorđevu ulicu.

Drugi snimak, prema vremenskoj odrednici koja stoji na njemu, kreće u 2 sata i 10 minuta, no autor ponovo navodi da je to 3:48 minuta manje u stvarnosti, što bi značilo da snimak kreće u 2:06. Na njemu se, kako se navodi, može razabrati neki objekat koji se kreće po površini Save prema severu. Snimak traje 3 minute i 31 sekundu.

Na snimku se vidi i da je, dok je objekat prolazio Savom, uz Beton halu prošlo više ljudi, no niko nije ništa primetio. Treba, međutim reći da je u stvarnosti bilo mračnije nego na snimku i da Savom u Beogradu često prolaze razni objekti, poput nakupina smeća koje je lako razabrati danju, ali ne i noću.

Srpska policija, inače, u Savi je, na širem području Beograda, u posljednjih mjesec dana pronašla dva tijela, no ni za jedno se nije ustanovilo da se radi o Mateju.

Izvor: Index

Novi trag o nestalom Splićaninu  – Matej Periš navodno viđen u Novom Sadu?

OGLAS

78 Shares
Share via
Copy link