Novi Sad

Novi Sad u mraku, ugašena rasveta na Gradskoj kući, „Dugi“ i Tvrđavi

gradska-kuca-2
Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad podržao je preporuku Vlade Srbije i od večeras je, u cilju štednje električne energije, isključena dekorativna rasveta na Gradskoj kući, zgradi Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu, na novosadskom mostu „Varadinska duga“ i Petrovaradinskoj tvrđavi, saopšteno je iz Gradske kuće.

Sutra će rasveta biti ugašena i na Mostu slobode, kao i na Žeželjevom mostu.

Dajući primer drugima, Vlada Srbija je donela odluku da od nedelje isključuje dekorativnu rasvetu na zgradi u Nemanjinoj ulici br. 11, na zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva RS, kao i na drugim drugim objektima gde nije neophodna.

Stoga se Gradska uprava Novog Sada na ovaj način pridružuje apelu da institucije i organizacije, kao primer racionalnog i odgovornog ponašanja, zajednički daju doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja.

U narednom periodu će se svakako postupati u skladu sa tom preporukom, sa posebnim osvrtom na sve potencijalne lokacije na kojima se može ugasiti dekorativna rasveta, a da to ne remeti sigurnost građana i bezbedno odvijanje saobraćaja.

Zorana Mihajlović: Jako je važno da struja poskupi, računi već sad veći za 280 do 340 dinara

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

238 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap