Magazin Novi Sad

HIT snimak iz Novog Sada: Puni Teslu sa drugog sprata zgrade (VIDEO)

Tesla-Novi-Sad-3
Printscreen

U svetu dolazi do revolucije “zelenih” automobila gde “Tesla” kao proizvođač ubedljivo prednjači.

U narednoj deceniji, ne samo da će se način na koji su napajani i “ožičeni” dramatično promeniti, već mi više nećemo biti ti koji će ih pokretati. Naravno, to važi za svet, ne i za Srbiju.

Istovremeno, kod nas je ponovo potvrđeno da ništa ne može bez kabla. Iz Novog Sada stiže urnebesan prizor gde se automobil marke “Tesla” puni na tradicionalan srpski način.

Kabel je sproveden sa drugog sprata zgrade, pažljivo namešten tako da zaklanja samo pola trotoara i ostavlja prostor za niže pešake, a biciklisti će se već snaći.

Bilo bi lepo da se automobili mogu uneti u stan, ako već nemamo javne punjače – zato što ekonomski tigar gradi puteve kojima ćemo se voziti konjskom zapregom – a urbanisti ne uzimaju u obzir da je u ovim uslovima potrebno dodati sobu za automobil ljudima koji za praznike dolaze iz inostranstva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NOVI SAD – ONLINE (@novi_sad_online)

Stoga, nemojte kritikovati samo “lenjog”, bahatog vlasnika. Mreža javnih punjača za elektro vozila je očajno nerazvijena.

Istina, Novi Sad nije Tokio, način na koji se automobil vozi nije promenjen te je vlasnik mogao da se provoza do TC “Promenada”, gde je jedini javni punjač za ovog “Teslu” – uzgred, od samo 22 kilovata a gužve su, velike.

Tako da, moguće da je ovakav potez i svojevrstan bunt zbog toga, a takođe i apel vlastima da svoju strategiju ulaganja u kompletnu infrastrukturu promene.

Žele da nam daruju i drugi “Novi Sad na vodi” – a drugog punjača ima samo sa drugog sprata. Evropska prestonica kulture to sebi nije smela da dozvoli.

U celoj Srbiji javnih punjača ima tek 30, dok sa jakim punjenjem od po 175 kilovata, postoje samo na 5 mesta: u Šidu, Subotici, Preševu, Dimtrovgradu i Beogradu.

U našoj zemlji trenutno postoji oko 4.000 električnih ili hibridnih automobila. U poslednjoj godini registrovano je tek oko 100-tinak novih.

A na kraju, nije svaki dan Badnji dan, a “Tesli” sve opraštamo. Njemu je bar, sve dozvoljeno.

Vozač bez pameti šepuri se kroz park u Novom Sadu i izaziva sudbinu dece (VIDEO)

Stefan Savkić

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Jadan čovek, nema gde da puni, pa moramo ovako. Razumem ga u potpunosti. U inostranstvu je normalno da ljudi pune ispred kuće ako već nemaju punjač 200m od stana/kuće, tako da samo napred!

6.4K Shares
6.4K Shares
Share via
Copy link