Magazin Novi Sad

Maloletnik u Novom Sadu krade pse da bi ih mučio, svi ga znaju i ne mogu mu ništa

pas lanci

Vlasnici kućnih ljubimaca u Novom Sadu putem društvenih mreža i Fejsbuk grupe Izgubljeni/nađeni psi upozoravaju sugrađane koji imaju pse da obrate pažnju, jer gradom hara maloletnik koji krade pse i muči ih u svom dvorištu. On je odavno poznat vlasnicima pasa, jer su mnogi uspeli da izvuku svoje ljubimce iz njegovog dvorišta i tako ih spasu najgorih muka.

– To je dete koje sada ima oko 14 godina i već godinama zlostavlja životinje. Vlasnici pasa su ga prijavljivali i Centru za socijalni rad i policiji, ali on i dalje to radi. Već je svima poznat u gradu i kad god nekome nestane pas ide tamo da ga traži, jer svi znamo i gde živi. Kada ga neko vidi da vodi psa, odmah javlja na Fejsbuk grupama za zaštitu životinja, jer ako se odmah ne deluje, pas se više neće naći. Ko zna šta im radi i kako ih muči, ali od njega psi živi ne izlaze – saznajemo od vlasnika kućnih ljubimaca koji su želeli da ostanu anonimni.

ranjena kuca
Foto: Lična arhiva

Stavio joj debeli lanac

Novosađanin Aleksandar S. je zahvaljujući dojavi sa društvenih mreža uspeo da spasi svog ljubimca, upravo iz dvorišta ovog maloletnika.

– Meni je pre nekoliko nedelja nestao pas iz dvorišta. To je ženka srednje-azijskog ovčara, koju sam udomio iz azila u Beogradu, čipovao je i vakcinisao. Da li je neko otvorio kapiju, pa je izašla ili je nešto drugo bilo, ne znam. Čim sam shvatio da je nema odmah sam oglasio na Fejsbuku da je nestala. Svugde sam je tražio motorom po Telepu i Adicama. Ubrzo mi je jedan momak dojavio da je video tog ozloglašenog klinca da je vodi. Dao mi adresu i odmah sam otišao tamo. Našao sa je kod njega u dvorištu. Stavio joj neki svoj debeli lanac oko vrata. Čim sam ga pitao odakle mu taj pas, pobegao je u kuću. Ja sam uzeo svoje kuče, seo na motor i otišao s njom kući. Spasio sam je u poslednjem momentu. Ko zna šta bi joj uradio – priča Aleksandar.

Zajednička prijava

Nažalost, malobrojni su oni koji su uspeli da nađu svoje ljubimce ili da ih izvuku iz dvorišta ovog maloletnika.

– Pitanje je šta on radi sa njima, da li ih muči do smrti, ubija… Uglavnom, kod njega su u dvorištu uvek neki drugi psi i stalno ga viđamo da vodi neke pse na lancu. Već je poznat na Telepu i Adicama, a i po društvenim mrežama se odmah proširi vest kada ga neko vidi da vodi psa. Prijavljivan je nadležnima, ali i dalje traje ta agonija – kaže jedna vlasnica psa.

Vlasnici pasa su do sada pojedinačno prijavljivali ovo dete, ali su se sada udružili i odlučili da napišu zajedničku prijavu. Nadaju se da će napokon nekako uspeti da dopru do nadležnih institucija.

– To što ovo dete čini sada životinjama, sutra će da radi ljudima. Njemu treba prvenstveno pomoć, jer da je sa njim sve u redu ne bi to radio – složni su svi.

krvava kuca
Foto: Lična arhiva

Svako mučenje i zlostavljanje životinje je za osudu, a Novosađani još pamte slučaj kujice Kaje kojoj je neko, pre dve godine zakucao ekser u glavu. Uprkos naporima veterinara, nije izdržala dugo. Preminula je od posledica mučenja, a počinilac, nažalost, nije pronađen. Ostaje da se nagađa ko bi to mogao biti.

Vlasnicima kućnih ljubimaca ostaje jedino da putem društvenh mreža dele slike mučenih životinja i da jedni druge upozoravaju.

kuca ranjen
Foto: Lična arhiva

Mizerni vozač niškog autobusa udario psa i išutirao ga, u pomoć mu pritekao dobri vojnik (VIDEO)

1.8K Shares
1.8K Shares
Share via
Copy link