Koronavirus Novi Sad

U Novom Sadu 1621 aktivan slučaj virusa korona, mere produžene za još 7 dana

infektivna-kcv
Foto: Kcv.rs

Epidemiološka situacija u Novom Sadu i dalje je nepovoljna, a najverovatnije će do sada već produžene mere biti produžene za još sedam dana, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Da je situacija nepovoljna juče je naveo i Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Prvi čovek glavnog grada Vojvodine dodao je da će mere na Štrandu biti pooštrene, ali nije naveo šta to tačno znači, piše 021.

– Na dan 27. jul u gradu imamo 1.621 aktivan slučaj virusa korona. Jučerašnji dan je bio nešto bolji, ali je prekjuče gori, tako da je situacija i dalje nepovoljna – rekao je Vučević.

Jučerašnji dan je bio bolji, kaže on, i za Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine, jer je bilo više otpusta nego prijema.

Apelovao je na građane da nose maske i poštuju distancu, kako bismo “brže došli u stanje koje je daleko prihvatljivije”.

Na teritoriji Novog Sada na snazi je 16 mera, među kojima je obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara, zabrana organizovanog okupljanja više od 10 lica na javnim prostorima u zatvorenom i na otvorenom, uz obaveznu fizičku distancu.

Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas u zatvorenom delu i do 23 sata u bašti, ukoliko je poseduju.

Radno vreme je ograničeno i za trgovine do 21 sat.

7 dana bez podataka o broju umrlih u Vojvodini, znamo samo da je KCV krcat

Share via
Copy link