Koronavirus Novi Sad

U Novom Sadu 250 obolelih od virusa korona, epidemiološka situacija nesigurna

klinicki-centar-vojvodine-rojters

U Novom Sadu ima 250 obolelih od virusa korona, dok ih je u Vojvodini ukupno 594, objavio je Institu za javno zdravlje Vojvodine uz ocenu da je epidemiološka situacija u pokrajini nesigurna.

Ova zdravstvena ustanova podatke o epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu i Vojvodini objavila je mesec dana od kad se poslednji put oglasila u vezi sa obolelima od korone, iako je epidemija još u toku.

– Iako je prisutan opadajući trend obolevanja, još uvek je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. Aktivni slučajevi su prisutni u 37 od 45 opština u Vojvodini – navodi Institut za 021.

Dalje se navodi da je tokom prethodne dve nedelje na teritoriji Vojvodine došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni epidemijski talas.

Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od tri do 14.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.

Prema poslednjim podacima objavljenim juče, u Kliničkom centru se trеnutnо lеči 31 pаciјent oboleo od korone, dok je njih troje na respiratorima.

Oni koji su preležali koronavirus zarazni još mesec i po

43 Shares
Share via
Copy link