Lifestyle Putovanja

Novi Sad je sedma destinacija u Evropi

Najbolja evropska destinacija 2016. godine je Zadar! Novi Sad je zauzeo sedmo mesto i time je bolje pozicioniran od Brisela, Kotora, Milana, Rima i drugih evropskih grada sa liste.

Novi Sad je jedini grad iz Srbije koji je ušao u uži krug, u top 20 najboljih evropskih destinacija za 2016. godinu. Ovaj izbor napravila je organizacija Europian Best Destination sa sedištem u Briselu, a cilj joj je promocija evropskog turizma. Ovogodišnji izbor je sedmi po redu, a gradovi pobednici i nominovani su nakon proglašenja uvek doživljavali veću navalu turista od uobičajene.

Pored Novog Sada u trci za najbolju destinaciju učestvovalo je još 19 gradova – Rim, Pariz, London, Barselona, Prag, Madrid, Nant, Brisel, Zadar, Kotor, Nikozija, Plovdiv, Beč, Milano, Atina, Berlin, Amsterdam, Edinburg i Azorska ostrva.

Jedinstveni multietnička i multikulturalna atmosfera u Novom Sadu uz preplitanje urbanog i tradicionalnog sve više privlači turiste iz celog sveta, a naš grad je i kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku naš grad je prethodne godine ugostio oko 120 000 turista, od čega je oko 75 000 dolazilo iz stranih zemalja. Najviše njih je dolazilo iz Nemačke, Rusije, Italije, Turske, Velike Britanije, Poljske, Španije, Austrije, SAD-a i Australije.

Razgledajte neke od znamenitosti Novog Sada OVDE

Čitajte Luftiku na Google vestima

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link