Novi Sad

Dom zdravlja Novi Sad: Imamo porast. Nevakcinisani, povratnici iz Crne Gore, partijaši su glavni prenosioci

rusi-u-crnoj-gori
Crna Gora / ilustracija

Iz Doma zdravlja u Novom Sadu upozoravaju na nagli skok broja novoobolelih i upozoravaju da bi situacija mogla biti mnogo teža.

Od kada je  04.11.2020. godine objekat Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju postao Covid centar, ponovo se svakog dana suočavamo sa sve većim brojem građana koji u njega dolaze, saopšteno je iz DZ.

Analizom je utvrđeno da je najveći broj novoobolelih među onima koji su letovali u Crnoj Gori, kao i oni koji su poslednjih mesec dana prisustvovali proslavama i skupovima sa većim brojem ljudi.

Među vakcinisanim sugrađanima broj obolelih se meri u promilima i prati je blaža klinička slika. Najveći procenat građana sa simptomima izazvanih korona virusom čine nevakcinisani, kao i najstariji sugrađani.

Budući da vakcinacija i dalje traje u našim objektima na Novom naselju, TC Promenada i u mobilnom punktu, još jednom pozivamo one koji se nisu vakcinisali da to urade i pomognu da smanjimo broj obolelih.

Upozoravamo građane da još nije kraj epidemije i da je možemo jedino zajednički pobediti.

Poštovanjem preporučenih mera, štiteći sebe i druge, građani pomažu i nama da lakše i brže radimo, poručuju iz DZ.

“Logično da nevakcinisani u Srbiji plate lečenje od korone”, u Crnoj Gori vaučeri od 50 evra za vakcinisane starije od 50 godina

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

744 Shares
744 Shares
Share via
Copy link