Magazin

Novi nedeljnik iza kog stoje bivši novinari NIN-a zvaće se „Radar“

dnevne-novine-srbija

Novi nedeljnik, čiju redakciju će činiti većina donedavnih urednika i novinara NIN, zvaće se „Radar“, odlučeno je nakon javnog poziva i konkursa koji je United media raspisala tokom januara.

Za novo ime je pristiglo više od 5.000 mejlova sa predlozima, objavio je portal nova.rs, najavljuujući da će se Radar uskoro pojaviti pred čitaocima.

Politički nedeljnik Radar će, kako je istaknuto, biti hrabar u izboru tema, precizan u posmatranju i analizi, oštar i pravedan u kritici, i biće u rukama hrabrog tima novinara koji su dokazali da su imuni na naredbe, nagodbe i kontrolu, za koje nema nedodirljivih tema i ličnosti.

„Ništa ne može da prođe ispod Radara. Istina, po svaku cenu“, poručili su iz United media.

Kada je nedeljnik NIN dobio novog vlasnika, cela redakcija je dala otkaz, a novi nedeljnik praviće u okviru United media grupe.

United media i redakcija Radara zahvalili su na ogromnom interesovanju i poverenju koje su im čitaoci ukazali, a čitateljke koje su predložile ime nedeljnika koje je prihvaćeno – Ružica Nešić, Snežana Ivanović i Svetlana Pavošević, biće nagrađene jednogodišnjom pretplatom na štampano izdanje nedeljnika.

Aleksandar Timofejev od 8. februara novi glavni i odgovorni urednik NIN

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link