Magazin Srbija

Novakova porodica razočarana – sport su pobedili politika i drugi interesi

djokovici

Porodica srpskog tenisera Novaka Đokovića saopštila je da je razočarana odlukom o deportaciji suda u Australiji i da smatra da su prilikom odlučivanja o otkazivanju vize i deportaciji prevladali „politika i drugi interesi“.

– Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju. Ovde nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni, na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali. I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, verovali smo da će sport pobediti – navodi se u saopštenju porodice Đoković.

Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa je on deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv koronavirusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

– Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio – da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi ‘javni interesi’ neće biti izgovor za odluku koja je doneta – piše u saopštenju.

Porodica je navela da su ovo teški trenuci, pogotovo za prvog tenisera sveta i da sada mora da mu pruži najveću podršku.

– Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer-plej koji je ovde u potpunosti izostao. Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovek – navodi se u saopštenju.

Sam Đoković je rekao da je razočaran zbog gubitka sudskog procesa sa australijskim vlastima, kojim mu je onemogućeno učešće na Australijan openu.

– Poštujem odluku suda i sarađivaću sa relevantnim vlastima u smislu moje deportacije iz zemlje. Nije mi prijatno što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da ćemo se svi sada koncentrisati na igru i turnir koji volim – poručio je najbolji teniser sveta.

Izvor: Nova.rs

Novak se oglasio posle odluke o deportaciji: Zemljaci, Srbi, bili ste me izvor snage

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


31 Shares
Share via
Copy link