Magazin

Nova drama u Beogradu: Devojčica (16) izbola učenika i nastavnicu, dečak (9) napravio spisak đaka koje bi ubio

ambulantna-kola-policija
Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Nakon tragedije koja se dogodila juče, i danas stižu crne vesti iz škola u Srbiji.

Učenica (16) koja je pohađala školu Ruđer Bošković uhapšena je danas odmah nakon prijave da je nožem povredila drugara (15) iz te škole i nastavnicu (43).

I druga i nastavnicu je posekla po ruci.

Pomahnitalu bivšu učenicu su savladali na licu mesta. Kako saznajemo, pre nekoliko meseci se ispisala iz te škole.

U toku je uviđaj, piše Telegraf.

Kako piše na sajtu ove ustanove, u Gimnaziji se ostvaruje nastavni plan i program propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao i međunarodni obrazovni programi: IB Middle Years Programme i IB Diploma Programme.

Na sajtu ove škole piše da je odlikuju savremene metode u nastavi, analiza svih oblika rada sa učenicima, realizacija brojnih vannastavnih aktivnosti, kao i odeljenja optimalne veličine (od 10 do 20 đaka). Radni dan podrazumeva celodnevni boravak učenika.

Pored redovne nastave, učenici mogu da učestvuju u slobodnim aktivnostima iz različitih oblasti: sport, ples, umetnost (dizajn, hor, film, dramska umetnost), strani jezici, lingvistika, novinarstvo, matematika, fizika, hemija, istorija, ekologija, šah.

Proces učenja se odvija i van učionice kroz đačke ekskurzije, rekreativnu nastavu, đačke razmene, izlete i jezičke i sportske kampove.

Tokom cele godine organizuju se posete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umetnika, pisaca, sportista, naučnih radnik, navodi se na sajtu ove škole.

Učenik (9) napravio spisak đaka koje bi ubio

Policiji je prijavljeno da je učenik (9) trećeg razreda osnovne škole pravio spisak đaka koje navodno želi da ubije, saznaje Tanjug.

Rad je u toku i policija će sa dečakom obaviti razgovor.

Beogradski mediji navode da je u pitanju učenik Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Beogradu.

U školi su za Telegraf.rs kratko poručili da trenutno ništa ne mogu da komentarišu i da direktorka nije slobodna da se javi.

Vlada usvojila Vučićeve ključne mere zbog pucnjave na Vračaru

Čitajte Luftiku na Google vestima

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link